(Preluare National – Catalin Tache):
Iată că ”rezistența” lui Mihai Fifor în fața asaltului total declanșat de Lia Olguța Vasilescu pentru ”plantarea” lui Constantin Nicolescu drept prim adjunct al Inspectoratului General al Poliției Române nu a durat decât câteva zile. Însă ministrul de Interne nu a mai reușit să se fofileze, astfel că, gata, ”furia roșie” a pus din nou laba pe MAI! Iar zarurile păreau a fi aruncate încă din ziua de sâmbătă, atunci când ”combinatorii” mai bătrâni sau mai noi au tot plimbat ”hârtiile” pe holurile tenebroase ale ministerului, făcând și desfăcând, în urma trocurilor succesive negociate subteran de către protectorii politici ai celor de pe lista scurtă, tot felul de formule de conducere pentru Poliția Română.
Fifor, prea slab pentru focoasa Lia
Ce-i drept, la doar câteva ore după ce adjunctul pe linie operativă Florian Dragnea la momentul Caracal și-a văzut vulnerabilitatea ”păcănelelor” la ”lovitură”, acesta a decis că este mult mai util în cadrul unei alte structuri din MAI… Astfel că încă de la prima oră a dimineții a anunțat că pleacă din funcția de adjunct al IGPR și se retrage la Direcția Generală de Management Operațional a ministerului. Ce-i drept, un post mai mult decât ”călduț” asigurat lui Dragnea la ce ”păcănele” avea acesta în rapoartele contrainformative intrate în posesia noastră, dar cel puțin omul lăsat de Buda să-i asigure spatele la IGPR a făcut de unul singur pasul înapoi. Spre deosebire de Constantin Nicolescu, cel care după înfrângerea ”de etapă” de joia trecută, atunci când în urma dezvăluirilor noastre nu i s-a mai semnat numirea de prim adjunct, iată că a prins totuși postul de adjunct pe Ordine Publică, Olguța să trăiască!
Gruparea și adjunctul
Dragnea a plecat singur, Nicolescu a fost ”plantat”
Dragnea, zboară, Rădulescu zboară, Victor Wili Apreutesei zboară…. Cam aceasta este situația la zi a adjuncților Poliției Române… Pentru că în timp ce Florian Dragnea a primit drept ”bonus de retragere” un loc mai mult decât călduț la DGMO, iată că și Victor Wili Apreutesei, unul dintre cei mai tineri chestori din istoria Ministerului de Interne își face bagajele, pentru a se instala într-un post mult râvnit, cel din fruntea ONPM. Și cum la ”protecția martorilor” oricum a fost dintotdeauna o pâine caldă de mâncat, iată că s-a cam închis cercul, după ce Mihai Fifor a avut atâta prestanță și autoritate încât a mărit la toată lumea câte un loc călduț, ca să prindă toate grupările și frățiile din minister câte o funcție de conducere. Timp în care încearcă să acopere aceste slăbiciuni pe care le va deconta mai repede decât se așteaptă prin ”fumigena„ Ordonanței musai ”de Urgență” privind impunerea unui prag de patru ani pentru șefii Poliției. De parcă a mai prins vreunul patru ani pe post în ultima vreme, în afara ”nemuritorului” Buda, bineînțeles. Oricum, mișcarea prin care ”păpușarii” lui Fifor speră că astfel își vor asigura oamenii lor pe funcții pentru următorii patru ani este una extrem de riscantă, fie și pentru simplul fapt că dacă se schimbă Guvernul, aceștia nu vor mai fi apărați atunci de nicio ordonanță ”de urgență”… Până atunci însă, odată cu noile funcții, DICE a redevenit ”țintă în mișcare”. Și este doar prima structură pe care ”fura roșie” va încerca să pună cu totul laba…

Articolul Olguța a pus laba pe Fifor! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here