Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a întâlnit sâmbătă, la Chişinău, cu conducerea Blocului ACUM, el precizând, într-o conferinţă de presă, că au fost discutate inclusiv alegerile prezidenţiale care urmează în această toamnă în România, precum şi alegerile locale din Republica Moldova, potrivit Agerpres.

Citește și: SURSE – Complot la șpriț în PSD? Viorica Dăncilă a RĂBUFNIT în CEX-ul de la Mamaia .

„Am ales această zi simbolică, ziua în care sărbătorim Limba Română, să fie ziua revederii noastre. Ne-am revăzut într-un moment important, într-un moment în care partenerii noştri din Blocul ACUM se găsesc la guvernare, într-un proces amplu de democratizare a Republicii Moldova, într-un proces amplu de reluare a parcursului european şi într-un proces amplu de reformare a statului, astfel încât instituÅ£iile statului să redevină instrumente prin care este servit interesul general al cetăţenilor. De asemenea, mă bucur că m-am întâlnit cu primarul ales al Chişinăului, care este din punctul nostru de vedere adevăratul primar al Chişinăului. Am discutat şi de perspectiva viitoarelor alegeri, atât alegerile locale, care urmează să aibă loc în Republica Moldova, cât şi alegerile prezidenÅ£iale, care se vor desfăşura în România”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL.

De asemenea, el a arătat că s-a făcut o analiză a posibilităţilor de adâncire a cooperării la nivelul administraţiei locale.

„Am luat act de solicitarea expresă a partenerilor noştri, ca toÅ£i primarii noştri, toÅ£i primarii Partidului NaÅ£ional Liberal, care sunt oameni gospodari, oameni întreprinzători, să intensifice procesul de înfrăţire cu administraÅ£iile locale din Republica Moldova şi nu numai să semneze acte de înfrăţire, ci şi să sprijine proiecte concrete de dezvoltare a comunităţilor locale din Republica Moldova”, a menÅ£ionat liderul PNL, în conferinÅ£a de presă comună cu co-preşedintele Blocului ACUM, vicepremierul Andrei Năstase.

Întrebat de jurnalişti despre situaÅ£ia politică din Å£ara vecină, Ludovic Orban a subliniat că Blocul ACUM este „partenerul de încredere al PNL în Republica Moldova”.

„Am fost, suntem şi vom fi alături de Blocul ACUM, credem cu toată tăria că partenerii noştri reprezintă singura soluÅ£ie viabilă pentru Republica Moldova, pentru a asigura democraÅ£ia autentică, pentru a garanta respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor Republicii Moldova şi mai ales pentru a asigura o traiectorie europeană, care să permită fiecărui cetăţean al Republicii Moldova să trăiască mult mai bine. (…) Indiferent de ce vor decide cei din Blocul ACUM, vă repet, partenerii noştri de încredere, partenerii noştri de nădejde, suntem convinşi că au în vedere interesul general al Republicii Moldova şi dorinÅ£a de a asigura un trai mai bun pentru cetăţenii Republicii Moldova şi sunt convins că în fundamentele politice care au determinat existenÅ£a Blocului ACUM vor rămâne consecvenÅ£i şi vor milita în continuare pentru atingerea obiectivelor fundamentale”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Liderul liberal a fost însoţit în Republica Moldova de vicepreşedintele PNL Ioan Balan, senatorul PNL Viorel Badea, preşedintele PNL Basarabia, Adrian Dupu, şi primarul municipiului Suceava, Ioan Lungu.

Reprezentanţii PNL şi ai Blocului ACUM au depus sâmbătă dimineaţă flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău.

Citește și: SURSE – Șefi de filiale au atenționat-o pe Dăncilă că nu e ‘entuziasm’ în organizații. REPLICA premierului .

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here