O statuie din lemn care seamănă cu Donald Trump a fost ridicată într-un sat din Slovenia, ţara de origine a soţiei preşedintelui american. Artistul care a realizat lucrarea spune că figurina, înaltă de 8 m, reprezintă un avertisment, arată Reuters.


Imaginea articolului O statuie care îi seamănă izbitor lui Donald Trump, ridicată în Slovenia, ţara de origine a soţiei preşedintelui | VIDEO

O statuie care îi seamănă izbitor lui Donald Trump, ridicată în Slovenia, ţara de origine a soţiei preşedintelui | VIDEO

Monumentul realizat din lemn seamănă izbitor cu Donald Trump dar artistul care a realizat-o insistă că a creat o ”Statuie a libertăţii”, nu a preşedintelui american.

Arhitectul Tom Schlegl a amplasat figurina cu o înălţime de 8 metri în satul Sela, la nord de capitala slovenă Ljubljana. Lucrarea înfăţişează un bărbat cu părul de culoare deschisă purtând un costum abastru, cămaşă albă şi cravată roşie, cu o expresie furioasă pe figură. Statuia are braţul drept ridicat şi pumnul strâns.

”Am realizat statuia pentru că oamenii au uitat ce înseamnă Statuia Libertăţii. Vreau să avertizez lumea în legătură cu ascensiunea populismului şi ar fi greu să găseşti în lume un populist mai mare decât Donald Trump”, arată Schlegl.

Arhitectul în vârstă de 56 de ani a afirmat că nu îl deranjează faptul că publicul asociază lucrarea sa cu preşedintele american. În acelaşi timp recunoaşte că ideea lucrării i-a venit după ce o sculptură parodică reprezentând-o pe Melania Trump a fost inaugurată, cu două luni în urmă în oraşul natal al soţiei preşedintelui Statelor Unite, de artistul american Brad Downey.

Lucrarea a fost realizată cu ajutorul voluntarilor şi va fi expusă timp de două luni, urmând să îi fie găsit un nou amplasament ulterior. ”Poate să fie undeva în Slovenia, poate chiar în Groenlanda, dacă îi interesează”, a spus Schlegl, făcând aluzie la gafa preşedintelui american privind cumpărarea insulei de la Danemarca.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here