Hans Rausing, miliardarul suedez care a transformat compania de ambalaje alimentare Tetra Pak într-un gigant global, a murit în vârstă de 93 de ani, anunță BBC.

Fiul fondatorului companiei Ruben Rausing, Hans Rausing a condus firma din 1950 până în 1995, când i-a vândut fratelui său partea sa în afacerea familiei, informează mediafax.ro.

Citește și: Victor Ponta reacționează după teoria lansată de Ion Cristoiu: Nu trădează nimeni

Averea familiei sale este estimată de Forbes la 12 miliarde de dolari.

În ultimii ani, familia domnului Rausing a fost lovită de scandal, după ce fiul său a primit o pedeapsă cu închisoare cu suspendare pentru că nu a raportat moartea soției sale.

Citește și: S-a aflat! Cât este de bogată Simona, soția lui Alexandru Cumpănașu

Tatăl lui Hans Rausing, Ruben, a fondat Tetra Pak, mai târziu Tetra Laval, în Suedia, în 1944. Compania a fost lăudată pentru revoluționarea comerțului global de ambalaje pentru produse alimentare.

Designul original pentru ambalajele sale inovatoare din carton a fost un tetraedru, de unde numele firmei, dar companiei compania a devenit o forță la sfârșitul anilor 1960, sub conducerea lui Hans și a fratelui său Gad.

Citește și: Florin Cîțu: Comuniștii de la PSD au trimis ordin

În anii 1980, frații Rausing s-au mutat în Marea Britanie pentru a evita rata mai mare de impozitare în țara lor de origine.

După ce a părăsit firma familiei în 1995, Hans Rausing, care locuia în Wadhurst, East Sussex, și-a dedicat o parte din timp filantropiei, donând peste un miliard de lire sterline pentru inovație și cercetare în medicină, drepturile omului, cultură și mediu.

Citește și: Viorica Dăncilă a făcut declarații! Cine l-ar putea înlocui pe Tăriceanu la Senat

Fiul său, Hans Kristian Rausing, a fost condamnat în 2012 pentru că nu și-a îngropat soția decedată legal și decent. Acuzația a venit după ce poliția a descoperit cadavrul în descompunere al Evei Rausing, în vârstă de 48 de ani, în casa cuplului din Belgravia, în centrul Londrei.

Poliția a găsit femeia, mamă a patru copii, moartă de două luni, sub o grămadă de haine și sacoșe, în timpul unei percheziții, după arestarea lui Hans Kristian Rausing, sub suspiciunea posesiei de droguri.

Citește și: Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor a făcut anunțul! Se va înființa în fiecare localitate .

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here