In sezonul rece proprietarii de tractoare trebuie sa stie ca lucrurile se schimba. Neplacerile apar atunci cand exista posibilitatea ca gerul sa inghete partial carburantul in rezervor, ca filtrele sa nu mai functioneze la capacitate maxima sau ca bateria sa se descarce si utilajul sa nu mai porneasca, mai ales daca nu este folosit o perioada mai indelungata.

In general, pe timp de iarna, tractoarele sunt utilizate la lucrari de deszapezire, fiindu-le atasate pluguri si lame special create pentru aceasta actiune. Trebuie sa stii ca reziviile si intretinerea motorului sunt doua lucruri esentiale daca ai deja un tractor sau daca iti cumperi unul la mana a doua. Ai grija sa verifici periodic, pana cand temperaturile scad foarte mult, partea de consumabile, sa-i faci o revizie generala. Vei evita astfel probleme si costuri ulterioare mai mari.

Un schimb de ulei sau de alte consumabile ii va prelungi durata de viata utilajului tau, in special daca revizia este facuta la timp. Pentru ca stii ca va urma perioada de frig, inghet si zapada, ai grija sa verifici inclusiv instalatia electrica, parte extrem de expusa in sezonul rece. Asigura-te ca totul functioneaza in limite normale, ca nu exista piese cu grad mare de uzura ce necesita schimbare, iar daca sunt, inlocuieste-le.

Motoarele au nevoie sa se incalzeasca pentru a putea functiona corespunzator, astfel ca pe timp de iarna este necesar sa fie pornit si lasat vreme de cateva minute sa mearga “la relanti”. Aceasta regula este valabila pentru toate autovehiculele, de la masini mici pana la utilaje agricole. Acelasi lucru se intampla si la oprire. Nu opri motorul imediat ce ai franat, ci asteapta 1-2 minute pe loc.

Carburantul pe care il folosesti trebuie sa fie de calitate, astfel incat motorul sa functioneze corespunzator. Mare grija atunci cand alimentezi, caci daca intra apa in rezervor pot aparea probleme, insa nu imediate, ci abia la lasarea primului inghet. Folositi lichid de racire si antigel pe timp de iarna pentru a proteja motorul.

Daca stii ca o perioada indelungata nu vei folosi tractorul, cel mai bine este sa-i decuplezi bateria pentru a o putea folosi ulterior fara probleme. Un acumulator care nu este utilizat mai multa vreme se va deteriora si risti sa te trezesti ca nu mai porneste motorul. Pentru a evita scurgeri ale bateriei, este indicat sa iei aceasta masura. In plus, fiind vorba de un utilaj agricol, de mare tonaj, asigura-te ca bateria este bine incarcata.

Respectand aceste reguli este mult mai usor sa intretii un tractor pe termen lung, deoarece nu va necesita mentenanta frecventa. Pentru multi, tractoarele la mana a doua reprezinta o solutie mult mai avantajoasa, dearece piesele de schimb, din fericire, se gasesc si sunt usor de accesat. Magaizul tractorsud.ro ofera o gama vasta de piese John Deere la preturi foarte avantajoase. Inainte de a cumpara de la tractorsud.ro obisnuiam sa comand din strainatate peise de schimb, insa de cand am descoperit site-ul lor totul a devenit mai usor. Nu numai ca platesc mai putin, dar primesc si produsele mai rapid. Iar cand magazinul la care apelezi are o gama vasta de piese utilaje agricole de la diversi producatori nu iti mai vine sa il schimbi niciodata!

Tractorul potrivit se selecteaza in functie de lucrarile efectuate si puterea acestuia. Cu cat trebuie sa lucrezi o suprafata mai mare, cu atat si puterea tractorului trebuie sa fie mai mare. O importanta majora o are si firma producatoare. Sunt firme care produc modele mai scumpe, dar mai fiabile. Un exemplu in acest sens este brandul John Deere, care produce tractoare pentru orice nevoie, de la tractoare pentru gradina, cu o putere foarte mica (35 cai putere), pana la cele mai mari tractoare, chiar si pe senile, cu o putere ce ajunge pana la 620 cai putere.

Alte firme pentru care opteaza fermierii sunt Fend, Case, New Holland si Claas. Exista, insa si variante mai ieftine pentru achizitionarea unui astfel de utilaj,  preferate in special de cei incepatori si care au un buget limitat. Firma romaneasca Irum produce modele accesibile, dar si tractoare Belarus. Astea au un consum mic, iar pretul pieselor este destul de scazut in comparatie cu celelalte branduri, astfel ca si-a castigat statutul de cel mai ieftin tractor.

Oricare ar fi alegerea, tractorsud.ro detine piese pe stoc pentru toate brand-urile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here