Șeful Nissan Hiroto Saikawa a admis că a primit sume prea mari de bani în cadrul schemei de compensații a companiei, dar a respins ideea unei infracțiuni, anunță BBC, potrivit Mediafax. Directorul executiv al producătorului auto japonez este acuzat că a primit în 2013 sute de mii de dolari drept plăți suplimentare, în acțiuni. El a spus presei japoneze că va înapoia banii.

Citește și: SURSE – Tăriceanu negociază cu PSD eliminarea lui Meleșcanu .

Aceasta este cel mai recent scandal dintr-o serie care afectează producătorul japonez de automobile și care privesc plățile făcute către managerii de top. Saikawa a fost acuzat că și-a sporit în mod necorespunzător compensația în 2013 cu 47 de milioane de yeni (440.572 dolari), potrivit rapoartelor mass-media. Potrivit rapoartelor, Saikawa a întârziat plata bonusului cu o săptămână, pentru a beneficia de o creștere a valorii acțiunilor companiei.

Un purtător de cuvânt al Nissan a declarat BBC că rezultatele unei anchete interne au fost programate să fie raportate consiliului de administrație săptămâna viitoare, pe 9 septembrie.

Arestarea fostului șef al Nissan Carlos Ghosn, arhitectul parteneriatului Nissan-Renault, a fost făcută pe baza unor acuzații asemănătoare. Ghosn spune că arestarea sa în Japonia a fost rezultatul unei „complot și a unei trădări”.

Saikawa, care promisese să îmbunătățească conducerea companiei după arestarea lui Ghosn, a descris sistemul de bonusuri drept „o schemă a erei Ghosn”.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here