Ce este o centrala termica in condensatie?

Centrala termica in condensatie face parte din categoria echipamentelor termice, responsabile de generarea caldurii, in ceea ce priveste incazirea apei dintr-o locuinta. Sa vedem inainte de toate cum functioneaza o centrala termica. In primul rand, centralele termice in condensatie, functioneaza pe baza recastigarii caldurii prin condens. Mai exact, foloseste energia, astfel incat, dupa procesul de ardere, aceasta este acumulata si utilizata pentru a accelera eficienta sistemului. Ulterior apa care rezulta din intreg procesul, este eliminata cu ajutorul unui aparat, catre tevile de ape.

La ce ne ajuta centrala termica pe gaz cu condensatie?

In primul rand trebuie sa va asigurati ca, centrala termica este plasata intr-o zona foarte bine izolata si asta pentru ca aceasta sa poata functiona la capacitate maxima si sa nu va creze probleme pe viitor, astfel incat sa aiba o durata de viata cat mai lunga. Cu siguranta stiti ca exista mai multe tipuri de centrale, astfel incat vom face o mica comparatie intre centralele termice clasice si centralele termice in condensatie. Principala diferenta consta in gradul eficientei energetice. Astfel incat, in ceea ce priveste centralele clasice se inregistreaza un randament de aproximativ 95%, in comparatie cu centralele termice in condensatie, care au un randament de aproximativ 110%. In general oamenii pun accent pe consumul de combustibil, iar cel mai important este ca acesta sa fie cat mai mic.

Tipul centralei si spatiul disponibil

De asemenea, in cazul oricaror tipuri de centrale, este important sa fie montate un crono-termostat cu scopul ca centralele sa functioneze cat mai eficient si sa aiba un randament maxim.

De altfel, randamentul poate fi influentat si de suprafata in care este montata centrala termica, mai exact in cazul in care centrala este montata intr-un apartament, importante sunt apartamentele de langa si cat de izolate sunt acestea. In conditiile in care totul este foarte bine izolat, atunci nu trebuie sa va faceti griji suplimentare, intrucat pierderile de caldura nu vor exista.

Un alt aspect important este modelul centralei. Tipul si modelul centralei trebuie sa fie adaptat suprafetei incaperii si a conditiilor existente. Tipul combustibilului este un alt aspect important astfel incat exista diferite tipuri precum:

Tipuri de centrale:

  • Centrala electrica;
  • Centrala pe gaz;
  • Centrala pe lemne;
  • Centrala pe peleti.

Ceea ce trebuie sa mentionam este faptul ca centralele termice in condensatie sunt benefice pentru mediu, intrucat utilizeaza chiar si partea de energie care in cazul celorlalte tipuri de centrale, aceasta s-ar elimina o data cu pierderea gazelor arse.

Pe site-ul oficial al magazinului online ekoinstal.ro veti gasi centrale termice in condensatie de ultima generatie, la preturi imbatabile. Asadar, nu pierde timpul, esti mai aproape de noi cu un simplu click.

 

 

Articolul Centrala termica in condensatie apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here