Mai intai haideti sa intelegem ce este un guest post pentru ca multe persoane inca fac confuzie intre un guest post si un advertorial. Un guest post este un articole pe care il publici pe ul alt site, sub semnatura proprie adica in profil, fara nici un alt link in articol.

Acum probabil multi dintre voi va indrebati de ce ati face asta si ce aveti de castigat. Ei bine, printr-un guest post va castiga atat bloggerul care va accepta articolul cat si autorul.

Avantaje pentru blogger:

Mai multe articole sunt o metoda eficienta ca sa-ti cresti trafic, sa aduci idei noi pe blogul tau pe care in mod normal poate nu le-ai aborda in articolele tale. Poti atrage trafic organic de la persoane interesate, astfel afacerea ta va avea de castigat. Fidelizezi vizitatorii, iti faci blogul mai cunoscut in mediul online.

Atunci cand postezi articole interesante creste credibilitatea celor care te urmaresc, atat pe blog cat si in social media.

Faciliteaza gasirea blogului tau pentru cei care sunt in cautare de guest post. Creeaza o pagina cu formular de trimitere, stabileste regulile si categoriile din care sa fie subiectele articolelor pe care le accepti.

Nu uita sa aduci credit autorului, promoveaza-l pe blog, ii creezi un profil de autor cu numele sau, o scurta biografie si link catre site-ul lui sau catre profilele din retelele de socializare. Promoveaza-l si in social media, amandoi trebuie sa castigati din aceasta colaborare.

Avantaje pentru autor:

Autorul devine cunoscut, obtine astfel promovare gratuita pe un blog cu autoritate. Daca detine un site il poate promova in profilul sau de autor, obtinand astfel un backlink important pentru SEO. Daca nu are inca un site isi poate promova profilul social. Prin articolele pe care le posteaza pe alte site-uri devii cunoscut, iar asta de va ajuta daca doresti sa devii un blogger cunoscut.

Este foarte important ca articolele sa fie documentate, scrise corect gramatical si sa fie de interes pentru a atrage trafic. Pentru a gasi bloggeri care accepta articole guest post cauta pe google termeni precum „scrie pentru noi” „devino autor” „guest post” sau „contribuie” si nu uita inainte sa te apuci de scris trebuie sa contactezi mai intai bloggerul pentru a stabili detaliile colaborarii.

Articolul Avantajele guest blogging-ului in optimizarea SEO apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here