Celebrul fotograf american de origine elveţiană Robert Frank, figură majoră a anilor 1950 – 1960, care a influenţat generaţii de artişti, precum John Cassavetes şi Jim Jarmusch, a murit la vârsta de 94 de ani, în localitatea canadiană Inverness, din Noua Scoţie, potrivit Le Figaro.


Imaginea articolului A murit Robert Frank, celebrul fotograf american care a surprins vieţile oamenilor de la „marginea” societăţii din SUA | FOTO

A murit celebrul fotograf american Robert Frank.

Frank a contribuit major la generaţia Beat, alături de scriitorul Jack Kerouac, şi a publicat, la editura Robert Delpire, o carte care i-a adus celebritatea şi care a deviat arta fotografiei pe un nou făgaş, „The Americans”.

Realizate cu ajutorul unei camere foto Leica de 35 de milimetri, cele 83 de imagini în alb şi negru sunt considerate capodoperele sale şi sunt concentrate pe figuri „marginale” din viaţa Americii, precum cupluri de adolescenţi, muncitori din fabrici şi biciclişti.

Ulterior, Frank a explorat cinematografia şi a făcut diverse experimente pe bază de fotografie şi fotomontaj.

De la John Cassavetes la Jim Jarmusch, au fost numeroşi artiştii care au recunoscut că s-au inspirat din opera acestuia, ce a demistificat „visul american”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here