Vopsirea in camp electrostatic este una dintre cele mai performante modalitati prin care se pot vopsi piese si materiale utilizate in diverse domenii de activitate. Spre deosebire de alte tehnici de vopsire, vopsirea in camp electrostatic ofera avantaje mult mai importante, acesta fiind motivul principal pentru care acest tip de vopsire este preferat de un numar din ce in ce mai mare de persoane care au nevoie de un proces de vopsire de cea mai buna calitate.

Ce presupune vopsirea in camp electrostatic?

Inainte de a apela la acest proces de vopsire trebuie sa stii care este modalitatea in care se desfasoara procesul de vopsire in camp electrostatic. Inainte de a afla care sunt beneficiile oferite de vopsirea electrostatica trebuie sa stii care este modalitatea in care se desfasoara acest proces. Procesul de vopsire electrostatica presupune utilizarea unei pulbere sub forma de vopsea care curge printr-un mecanism de pulverizare si apoi adera electrostatic la substrat. Suprafata vopsita este intarita in cuptoare de incalzire pentru a putea forma un invelis de vopsea. Pulberea utilizata in procesul de vopsire electrostatica poate fi un polimer termoplastic sau termorigid. Acest tip de vopsire este utilizata pentru acoperirea materialelor utilizate intr-o gama variata de domenii de activitate, cum ar fi: confectii metalice, constructii civile si industriale, electrocasnice, echipamente sportive, automobile, instrumente muzicale, etc.

De ce sa optezi pentru procesul de vopsire electrostatica?

Principalele beneficii oferite de procesul de vopsire in camp electrostatic sunt urmatoarele:

  • Rezistenta indelungata a pieselor vopsite cu ajutorul procesului de vopsire electrostatica. Acest avantaj este foarte important avand in vedere ca materialele vopsite cu ajutorul acestei metode sunt utilizate zi de zi. Avand in vedere acest lucru, este necesar ca vopseaua sa reziste o perioada cat mai lunga de timp.
  • Durata de aplicare a acestui tip de vopsea este mica in comparatie cu alte tipuri de vopsire. Acest avantaj ofera posibilitatea de a vopsi o cantitate mare de materiale intr-un timp scurt.
  • Se poate obtine o combinatie de culori intr-un singur strat de vopsire. De acest avantaj se foloseste in special industria constructoare de autovehicule.
  • Se obtine o vopsire uniforma, neexistand diferente intre piesele vopsite, asa cum se intampla de cele mai multe ori in cazul utilizarii procesului de vopsire clasica.
  • Pulberea suprapulverizata in cadrul procesului de vopsire electrostatica poate fi reciclata si utilizata in cadrul aceluiasi proces de vopsire in camp electrostatic.
  • Avand in vedere ca vopseaua aplicata prin procesul de vopsire in camp electrostatic rezista o perioada lunga de timp, apelarea la acest tip de vopsire este o decizie foarte eficienta din punct de vedere financiar.

Concluzii

Avand in vedere informatiile prezentate in cadrul acestui articol, vopsirea in camp electrostatic este modalitatea de vopsire la care trebuie sa apelezi in cazul in care iti doresti ca piesa vopsita sa dureze o perioada cat mai lunga de timp iar pretul pe care il platesti pentru aceasta operatiune sa fie cat mai mic in raport cu calitatea primita. Acest serviciu este oferit de catre analkometalconfex.ro, liderul pe piata balcanica in domeniul vopsirii in camp electrostatic.

Articolul Avantajele oferite de vopsirea in camp electrostatic apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here