Americanii comemorează miercuri victimele atentatelor de la 11 septembrie, luându-și angajamentul să „nu uite niciodată” cele mai sângeroase atacuri teroriste din istoria Statelor Unite, informează agenția The Associated Press, potrivit MEDIAFAX.

Președintele SUA, Donald Trump, va ține un moment de reculegere la Casa Albă, urmând ca ulterior să participe la o ceremonie comemorativă la Pentagon.

Citește și: Anunț de ultimă oră al Olguței Vasilescu: ‘Trei vești bune, azi, de la Guvernul PSD’

Vicepreședintele Mike Pence va rosti un discurs la Shanksville, Pennsylvania, unde, datorită curajului echipajului şi călătorilor, al patrulea avion deturnat de teroriști s-a prăbușit pe un câmp, departe de presupusa țintă a atacului: Casa Albă.

Totodată, fostul președinte George W. Bush, liderul de la Casa Albă în momentul când au avut loc atacurile, urmează să depună coroane la Pentagon.

Atentatele de la 11 septembrie 2001, considerate cele mai sângeroase din istorie, au fost comise de 19 militanți din reţeaua al-Qaida, care au deturnat patru avioane, lovind turnurile World Trade Center din New York şi clădirea Pentagonului de la Washington.

Citește și: Mega-lovitura dată de frații Dedeman! Tranzacția uriașă făcută de aceștia

Bilanţul victimelor atentatelor s-a ridicat la 2.978 de morţi. Mai mult, persoanele care au participat la misiuni de căutare şi salvare, precum şi ceilalţi oameni expuşi la praful degajat de prăbuşirea World Trade Center au prezentat un risc mai mare de a dezvolta probleme pulmonare, simptome respiratorii, probleme de sinus sau astm. În plus, anumite boli mintale, afecţiuni digestive, probleme musculo-scheletice şi mai multe tipuri de cancer au fost asociate cu evenimentele de la 11 septembrie.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here