Sanatatea este cel mai important bun pe care il avem, de aceea ea trebuie mentinuta. Ingrijirea sanatatii este un lucru de care oricine trebuie sa se ingrijeasca. Trebuie sa va mentineti sanatatea in functie de varsta pe care o aveti, astfel incat sa fiti siguri ca luati cele mai bune decizii cu privire la aceasta.

La varsta de 20 de ani, riscul de a avea o boala grava este redus, de aceea aceasta varsta trebuie folosita pentru a pune bazele unei vieti sanatoase, dar si indelungate in acelasi timp. Trebuie sa aveti in vedere un regim alimentar cat mai sanatos, dar si sa faceti cat mai multe exercitii fizice. Este important sa nu stati prea mult la soare, pentru a nu face cancer de piele mai tarziu. Asigurati-va ca va mentineti excelenta si sanatatea oaselor. Trebuie sa maximizati nivelul de vitamina D prin expunerea la soare, dar nu mai mult de cateva minute. Sunt recomandate si alimentele bogate in calciu.

La varsta de 30 de ani este cel mai bun moment sa va lasati de fumat pentru ca cerrcetarile au aratat ca persoanele care se lasa de fumat la 35 de ani ajung la varsta de 50 fara a avea un risc crescut de boli cardiovasculare sau cancer. Aveti in vedere si greutatea corporala. Este mai usor asfel sa slabiti la 30 de ani decat la alte varste, deci tineti cont de acest lucru. Aveti grija si la ce mancati intre mese, de aceea optati pentru fructe sau iaurt degresat.

La varsta de 40 de ani, trebuie sa va concentrati asupra sanatatii inimii, pentru a reduce riscul de atac de cord sau cerebral. La aceasta varsta incepe sa apara de obicei un nivel mare al colesterolului, dar si al tensiunii. Mancati mai putin si reduceri la o treime cantitatea de carbohidrati consumata. La varsta de 50 de ani trebuei sa va orientati catre o dieta de circa 1400 de calorii pe zi si luati-va mereu aportul de grasime din alimente. Inotul este un sport recomandat la aceasta varsta. La varsta de 60 de ani, puteti pierde in greutate si puteti in accelasi timp sa faceti si mai mult sport.

 

Articolul Cum sa te mentii Sanatos Toata Viata apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here