Forţele Aeriene ale SUA testează o ”sanie” propulsată de o rachetă hipersonică, care poate ajunge la viteza de 10.620 de kilometri pe oră. Viteza este atât de mare, încât sania nu este vizibilă nici în timpul filmării cu încetinitorul.


Imaginea articolului ”Sanie” hipersonică testată de SUA: Viteza este atât de mare încât vehiculul nu poate fi văzută nici pe filmarea cu încetinitorul/ VIDEO

”Sanie” hypersonică testată de SUA: Viteza este atât de mare încât nu poate fi văzută nici pe filmarea cu încetinitorul

Testul a fost efectuat în Baza Aeriană Holloman, din statul New Mexico, iar ”sania”-rachetă a atins numărul Mach 8.6, scrie Huff Post. Cu alte cuvinte, viteza este atât de mare încât dispozitivul nu poate fi observat de ochiul liber, dar şi nici de camerele de luat vederi obişnuite, în timpul filmării cu încetinitorul.

Şinele pe care a fost testat noul dispozitiv hipersonic sunt des folosite pentru testarea unor componente ale rachetelor folosite de armata americană, inclusiv sisteme de control. Totuşi, Departamentul de Apărare al SUA nu a precizat ce fel de armă este aceasta.

Testarea dipozitivului poate fi văzută mai jos.

 


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here