Ambasadorul George Maior felicită perspectivele de intrare pe piața românească a Tesla, potrivit unui comunicat MAE, dar nu spune pe ce se bazează. Singura referire a lui Elon Musk este în răspunsul pe Twitter la întrebarea antreprenorului Dragoș Stanca, fără a exista vreun alt anunț al companiei.

“Anunțul fondatorului companiei americane Tesla, Elon Musk privind perspectivele de intrare pe piața românească este o veste excelentă în contextul evoluției foarte bune a relațiilor economice și comerciale dintre România și SUA. Prezența Tesla în România ar confirma atractivitatea pe care o are piața românească pentru dezvoltarea utilizării energiilor regenerabile şi implementarea tehnologiilor inovative în acest domeniu. În acest sens, schema generoasă de sprijin financiar pe care o oferă Guvernul României pentru încurajarea automobilelor electrice sau a panourilor foto-voltaice arată avantajele solide pe care le oferă țara noastră”, a declarat ambasadorul George Cristian Maior, potrivit unei postări pe site-ul Ministerului de Externe, scrie Mediafax.

Sursa citată face referire și la faptul că la finalul lui 2018 ambasadorul României în SUA a prezentat unor reprezentanţi ai companiei Tesla măsurile concrete de sprijin pe care România le acordă pentru extinderea utilizării vehiculelor ecologice.

Lovitură de blazon: Victor Ponta s-a întors pe ‘scaunul VIP’ din Camera Deputaților. PSD a cedat Pro România un rând de bănci în sala de plen

Singura reacție a lui Elon Musk cu privire la investiții în România a fost în schimbul de mesaje de pe Twitter cu Dragoș Stanca, fără a exista o altă reacție a fondatorului Tesla.

Până la ora transmiterii știrii Ministerul de Externe și Ambasada României în Statele Unite nu au oferit detalii cu privire la alte discuții care ar sta la baza comunicatului.

Dragoș Stanca a scris însă pe Facebook:

„Dai un reply la un tweet și, a doua zi, Ambasada României în SUA emite un comunicat oficial. Asta înseamnă să fii influencer, da? Lăsând gluma la o parte, spre binele nostru, al tuturor, sper din suflet (cu zero ironie) că acest comunicat oficial semnat, totuși, de un om serios – adică fost șef al SRI pentru vreo 9 ani și ambasador în SUA de vreo 4 -, se bazează și pe altceva decât pe un reply politicos, format din 6 cuvinte, la un comentariu semi-glumeț la o postare „for fun” a lui Elon Musk (context, în primul comentariu). Totuși, Tesla e o companie listată la bursă: știrea că deschide brusc operațiuni directe într-o piață (aflată nu chiar în top priorități, cum e România), poate avea niște consecințe.

Alminteri, povestea asta începe să semene a studiu de caz tip „butterfly effect”: una a postat omul, alta am comentat eu, alta a răspuns el vag/politicos, altceva a interpretat o parte din presă și, la final, hop! -> avem o poziție oficială a unui reprezentant de top al Statului Român

Sper, repet, că se bazează și pe altceva – și aici mă refer la informații noi, nu la non-știrea veche, de anul trecut, emisă tot de Ambasada României în SUA -, cum că „Tesla a fost invitată să descopere avantajele României” sau de cea mai recentă că s-a deschis posibilitatea de a plasa comenzi ONLINE pentru mașini Tesla si din România (alfel spus „Primim bani și de la români, mulțumim!”). Altminteri… povestea asta e doar funny (și nu prea). Time will tell”.

Miliardarul Elon Musk, fondatorul companiilor Tesla și SpaceX, a sugerat că va fi deschisă în curând în România o reprezentanță Tesla, răspunzând astfel unei întrebări puse în acest sens, pe Twitter, de antreprenorul Dragoș Stanca, care l-a și invitat la UPGRADE 100.

Dragoș Stanca, fondator UPGRADE 100, festivalul regional dedicat transformării digitale și comunicării online, lansat în București în anul 2012, sub numele inițial iCEE.fest, i-a adresat lui Musk invitația de a participa la evenimentul creat de el.

Totodată, Stanca l-a întrebat despre planurile companiei Tesla în regiune, iar Musk a răspuns că speră „să deschidă curând în România” o reprezentanță.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here