Connect with us

Uncategorized

5 trucuri utile pentru a crea o baie cu personalitate

Published

on

 Interviu cutremurator pentru Klaus Iohannis si SRI.

(Preluare Lumea Justitiei):

Dana Girbovan: „Ce a facut Iohannis este o procedura nereglementata constitutional… O Romanie normala inseamna sa fie si transparenta…. Protocoalele, lipsa unei autoritati de interceptare sub control civil au afectat justitia… Oamenii nu inteleg consecintele unei interceptari in masa… Toti ministrii au esuat in rezolvarea problemei arhivei SIPA”.

Acum o sa inteleaga toata lumea de ce presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis a refuzat-o pe judecatoarea Dana Girbovan (foto) in fruntea Ministerului Justitiei, si care sunt concret „valorile democatice” pe care nu le impartaseste cu aceasta, astfel cum insusi a declarat. Totul pare sa se rezume la serviciile de informatii, la lupta pe care Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) condusa de judecatoarea Dana Girbovan a dus-o in ultimii ani impotriva serviciilor de informatii, mai cu seama SRI, a imixtiunii pe care acest serviciu de informatii a facut-o grosolan in actul de justitie, dar si a stradaniei de a scoate Justitia din „campul tactic” in care a fost introdusa cu ajutorul unor protocoale de colaborare semnate de trio-ul George Maior – Laura Kovesi – Florian Coldea si declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala.

Intr-un interviu exploziv acordat jurnalistului Marius Tuca in cadrul emisiunii „Marius Tuca Show”, difuzata de Mediafax.ro, judecatoarea Dana Girbovan afirma ca presedintele Klaus Iohannis a urmat o procedura nereglementata constitutional atunci cand a decis sa o respinga la sefia Ministerului Justitiei, alegand sa faca „o cumulare a doua proceduri”, respectiv ca „a trimis propunerile in Parlament, dar le-a si refuzat pe motiv de oportunitate”.

Trecand peste fierea varsata de criticii fideli ai demersurilor UNJR si ale Danei Girbovan, precum si peste fake-news-urile aparute in perioada in care era propusa pentru functia de ministru al Justitiei, judecatoarea Dana Girbovan se declara siderata de faptul ca nicio autoritate romana nu a fost in stare sa arate institutiilor europene care este de fapt situatia in tara noastra, care sunt institutiile din justitie care functioneaza si care sunt cele care au ajuns sa fie sugrumate de serviciile de informatii, ori mai rau, care sunt efectele imixtionarii in actul de justitie ale unor institutii precum SRI.

In acest sens, Dana Girbovan aminteste episodul din 2016 cand i-a solicitat presedintelui Iohannis si CSAT-ului sa hotararile care vizau justitia dar si transparentizarea procedurii prin care au fost verificati magistratii, astfel incat sa se ajunga la concluzia ca nu exista printre ei acoperiti, informatori sau colaboratori: „Replica presedintelui a fost atunci ca ‘probabil liderii asociatiilor sunt in campaniei electorala’”.

Acest lucru, dar probabil si faptul ca de-a lungul timpului, la fel ca si in interviul acordat joi, 12 septembrie 2019, jurnalistului Marius Tuca la Mediafax.ro, Dana Girbovan a semnalat maniera ilegala in care SRI a pus ani de zile in executare mandatele de interceptare, tot Serviciul facand si transcriptul si obtinand astfel acces la informatii care nu ii erau destinate, precum si critica permanenta la adresa caracterului ilegal al protocoalelor de colaborare au facut ca Iohannis sa ajunga la concluzia ca nu impartaseste acelasi valori democratice cu presedinta UNJR.

In cadrul interviului acordat de Dana Girbovan nu sunt trecute cu vederea nici episodul cu judecatoarea Andrea Chis din CSM, nici modul in care functioneaza Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, dar nici activitatea DNA.

Publicam in continuare principalele declaratii facute de judecatoarea Dana Girbovan in cadrul interviului acordat jurnalistului Marius Tuca la emisiunea „Marius Tuca Show” transmisa de Mediafax:

-De ce a fost refuzata Dana Girbovan de Klaus Iohannis:

„In afara de ce a comunicat domnul presedinte in comunicatul de presa, nu a existat o alta motivare a respingerii mele, desi acest lucru este obligatoriu, de a se da un act scris in care sa fie explicate motivele pentru care propunerea nu corespunde. Cata vreme presedintele si-a asumat respingerea individuala a fiecarui membru, astept motivele pentru care nu corespund. A exprimat intr-un mod foarte transant ca valorile constitutionale, democratice pe care le impartasesc ar fi contrare celor impartasite de presedinte si de o parte din cetatenii Romaniei.

(…) In esenta, ce a facut presedintele Iohannis a fost o cumulare a doua proceduri, pentru ca a trimis propunerile in Parlament, dar le-a si refuzat pe motiv de oportunitate. Este o procedura nereglementata constitutional„.

„A fost datoria mea ca judecator si ca cetatean sa explic si sa spun de ce este periculos sa folosesti populismul”(…).

„Acest lucru ar trebui sa il spuna presedintele. Eu mi-am expus public un program de 12 puncte. In timp am avut pozitii care nu au fost agreate de presedinte, mai ales in calitatea domniei sale de presedinte al CSAT. In 2016, cred, ceream cu insistenta presedintelui si CSAT toate hotararile care vizau justitia si care era procedura prin care CSAT a verificat judecatorii si procurorii din acesta tara, astfel incat sa ajunga la concluzia ca nu exista printre ei acoperiti, informatori sau colaboratori. Replica presedintelui a fost atunci ca ‘probabil liderii asociatiilor sunt in campaniei electorala”.

-Atacurile politicienilor la adresa Danei Girbovan dupa propunerea la MJ:

„Dezamagitor din punct de vedere… nici macar al coerentei lor”.

-V-ati gandit sa candidati la o functie in stat dupa acest refuz?

„Am vazut ca au aparut in presa astfel de presupuneri. Unele m-au uimit… Domnul Traian Basescu cred ca a facut aceast speculatie. Nu am avut nicio discutie de a intra in politica. Propunerea facuta de doamna premier a vizat exclusiv portofoliul Justitiei. (…)

Erau foarte multe motivele pentru care nu trebuia sa accept aceasta propunere pentru Ministerul Justitiei. Este un act electoral, trei alegeri, o perioada politica foarte complicata, imi va fi afectata credibilitatea, mi s-a spus, dar sa refuz acum, in momentul in care puteam sa fac ceva pentru actul de justitie, ma decredibilizam”.

-Numirea Danei Girbovan, o hartie de turnesol. Surprinsa de reactiile din spatiul public:

„Atacurile vin din partea celor care au contestat actiunile asociatiei UNJR, dar nu am vazut critici punctuale referitoale la actiuni. Una din cele mai acerbe critici este ca as avea o pozitie anti-europeana. Faptul ca am criticat rapoartele CE sau GRECO este explicabil foarte simplu, pentru ca ele contineau informatii eronate, care au plecat tot din Romania si care erau baza acestor rapoarte si recomandari. Suntem intr-un cerc vicios.

Un prieten adevarat este cel care iti spune cand gresesti. La fel este si in cazul Romaniei. Faptul ca noi spunem ca da, sunt foarte bune recomandarile si le aplicam imediat, nu este o solutie. Noi am aratat punctual, argumentat, de ce unele recomandari nu sunt corecte. Asta inseamna sa avem un dialog constructiv. Eu sunt formata ca judecator. E ca si cand ai da o hotarare intr-un dosar pentru ca partea care iti pretinde ceva are credibilitate”.

-Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie

„Ceea ce GRECO spune ca este o anomalie, referitor la SIIJ, este prevazut intr-un document al Consiliul Judecatorilor Europeni.

As avea curiozitatea de a vedea care au fost pozitiile autoritatilor romane fata de aceste rapoarte. S-ar putea problema sa fie din partea Romaniei care nu poate sa prezinte si sa explice argumentat aceste rapoarte.

Pe procedura ad-hoc de la GRECO, daca Guvernul roman avea observatii, trebui sa le trimita in termen de o luna. Romania nu a trimis observatiile, pentru a fi atasate Raportului GRECO. La fel, Comisia Europeana, inainte de a publica Raportul, trimite un draft Guvernului.

In aceasta Sectie de investigare a infractiunilor din justitie stim cine lucreaza. Nu exista nicio implicare a politicului, ii vedem la interviul din fata comisiei formate din judecatori si procurori. Foarte greu de inteles si de-a dreptul revoltator este de ce se ignora toate problemele care au existat in Serviciul de anchetare a magistratilor din DNA, in ceea ce priveste dosarele cu magistrati. Au fost judecatori anchetati pentru solutiile pronuntare, ceea ce era un caz clar de incompatibilitate.

Avem acum un serviciu mult mai transparent, unde se prezinta anual un raport, au mandate clare, au experienta”…

-Acuzatiile aduse de judecatoarea Andrea Chis:

„Am cerut fata de gravitatea acestei acuzatii sa prezinte care este ziarul si care este jurnalistul. Dansa a revenit spunand ca este vorba de site-ul comisarul.ro. Or, este inaccetabil, este un site de fake-news, iar tu ca judecator sa spui ca un astfel de site este o sursa credibila. Voi sesiza Sectia pentru judecatori cu privire la acest lucru. Voi face o cerere de aparare a independentei si reputatiei profesionale.

Categoric nu m-am intalnit cu Iordache. Nimeni nu m-a sunat sa ma intrebe daca este adevarat sau nu dupa publicarea articolului, in schimb, dupa sedinta CSM au aparut titluri si am fost sunata si intrebata daca am fost in casa unui om politic”.

-Arhiva SIPA:

„Aceasta Arhiva care a generat multe suspiciuni de santaj la judecatori a creat multe discutii. Ministrul Toader a dat o hotarare prin care a spus ca urma sa fie reinventariata Arhiva SIPA, urmand ca semestrial sa fie facute raporarte. Au trecut 2 ani, ar fi trebui sa fie 4 rapoarte pana acum, dar noi nu avem nicio informatie. Este o pata neagra la adresa Justitiei. Este adevarat sau nu ca Arhiva SIPA a fost un instrument de santaj al judecatorilor si procurorilor? Toti ministrii au esuat in rezolvarea problemei arhivei SIPA!”

-Protocoalele SRI-PICCJ-ICCJ

„Nu au fost desecretizate actele de denuntare a acestor protocoale ilegale. Inclusiv SIE a avut protocol incheiat cu PICCJ.”

-Centrul National de Interceptare al SRI

„Nu exista o lege de infiintare a Centrului National de Interceptare. Este o institutie infiintata pe un act CSAT, iar prin OUG 6 a fost scoasa la suprafata. Protocoalele, lipsa unei autoritati de interceptare sub control civil, au afectat justitia”.

„Nu stiu daca exista in continuare protocoale in vigoare, pentru ca nu au fost inca desecretizate. SRI, SIE, CSAT sa spuna. Instantele au inceput sa ceara in baza Deciziei CCR daca probele au fost obtinute cu sprijinul SRI, si procedeaza la eliminarea acestora din dosare.

Exista un raport al Inspectiei facut pe baza acestor protocoale care are, daca nu ma insel, 19 anexe secrete, asta apropo de cat de departe suntem inca de normalitate. Si eu vreau o Romanie normala, si o Romanie normala inseamna sa fie si transparenta.”

-Procurorii trebuie sa fie magistrati?

Ar fi mai bine sa existe doua Consilii superioare diferite pentru a nu mai exista confuziune intre rolurile celor doua. S-a facut aceasta separare a carierelorf prin modificarile la Legile Justitiei si a fost un lucru cerut de catre asociatiile profesionale si de magistrati”.

-Propunerea UNJR ca racoloarea sau tentativa de racolare a magistratilor de catre serviciile de informatii sa fie pedepsita intre 5 si 10 ani inchisoare.

„Aceasta prevedere este lege, este in vigoare, a fost adoptata de Parlament in procedeul de adoptare a Legilor Justitiei. UNJR a venit cu acest amendament, de a se pedepsi aceasta racolare. Exista obligatia fiecarui judecator si procuror ca nu sunt colaboratori si ofiteri acoperiti. CSAT are obligatia de a-i verifica, iar rezultatul verificarilor paote fi atacat in instanta”.

-Cazul Tiberiu Nitu:

„Mi se pare nedrept sa vorbim de un astfel de caz. Tiberiu Nitu a fost un caz concret care arata vulnerbabilitatea unui magistrat. Acest caz care nu apare in rapoartele europene”.

Oamenii nu inteleg consecintele unei interceptari in masa. Faptul ca SRI punea in executare mandatele de executare si facea si transcriptul dadea posibilitatea sa culeaga informatii. Asa s-a oferit accesul SRI la o masa de informatii la care in mod normal nu aveau acces”.

-Va accepta o noua propunere in functia de ministru al Justitiei?

„Voi decide in functie de circumstante”.

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Gama de furaje BIO de la Agroland – Hrana naturală pentru animale sănătoase

Published

on

Într-o lume în care consumatorii sunt tot mai atenți la calitatea alimentelor și la proveniența acestora, tot mai mulți fermieri aleg să crească animale în sistem ecologic. Hrănirea animalelor cu furaje BIO este o condiție esențială pentru obținerea unor produse de origine animală certificate ecologic. În acest context, Agroland vine în sprijinul fermierilor români cu o gamă completă de furaje BIO, special create pentru a susține o creștere sănătoasă, sustenabilă și în armonie cu natura.


De ce să alegi furajele BIO pentru animale?

Furajele BIO sunt produse exclusiv din ingrediente naturale, provenite din agricultură ecologică certificată. Acestea nu conțin organisme modificate genetic (OMG), pesticide sintetice, antibiotice de sinteză sau aditivi chimici. Astfel, contribuie la:

  • Menținerea sănătății animalelor, datorită unei alimentații curate și echilibrate
  • Reducerea rezistenței la antibiotice, prin excluderea substanțelor de sinteză
  • Protejarea solului și a biodiversității, prin susținerea agriculturii ecologice
  • Obținerea unor produse animale cu valoare adăugată (carne, ouă, lapte bio)

Agroland a dezvoltat o gamă diversificată de furaje BIO pentru cele mai importante specii din fermele românești, oferind un sprijin real pentru cei care vor să respecte standardele stricte ale agriculturii ecologice.


Gama de furaje BIO de la Agroland – Ce include?

Agroland oferă furaje certificate ecologic pentru păsări, porci, ruminante și iepuri. Produsele sunt disponibile în ambalaje de diferite dimensiuni, adaptate atât pentru gospodării familiale, cât și pentru ferme profesionale.

1. Furaje BIO pentru găini ouătoare

Special formulate pentru găini crescute în sistem ecologic, aceste furaje conțin:

  • Cereale integrale ecologice (porumb, grâu, orz)
  • Proteine vegetale ecologice (șrot de soia, mazăre, floarea-soarelui)
  • Complex de vitamine și minerale 100% naturale
  • Fără adaosuri sintetice, stimulatori de creștere sau pigmenți artificiali

Rezultatul? Ouă BIO cu coajă tare, gălbenuș intens colorat și un gust autentic.

2. Furaje BIO pentru pui de carne și pui de curte

Hrănirea puilor de carne în sistem ecologic presupune o atenție sporită în primele săptămâni de viață. Furajele BIO Agroland pentru pui:

  • Favorizează o creștere naturală și sănătoasă
  • Conțin energie suficientă pentru dezvoltarea musculaturii
  • Sunt bogate în fibre și nutrienți care susțin digestia

Puii crescuți cu furaje bio au o carne fragedă, curată, ideală pentru consumatorii exigenți.

3. Furaje BIO pentru porci

Agroland oferă furaje BIO pentru porci în mai multe formule – pentru purcei, pentru îngrășare și pentru scroafe. Acestea:

  • Conțin ingrediente de calitate superioară din agricultură ecologică
  • Sunt echilibrate în proteine, fibre și energie
  • Nu conțin antibiotice sau aditivi de sinteză

Carnea de porc obținută este apreciată pentru gustul autentic, textura fină și siguranța alimentară crescută.

4. Furaje BIO pentru iepuri

Iepurii au nevoie de o alimentație naturală și bogată în fibre. Furajele BIO Agroland:

  • Au la bază lucernă ecologică, cereale și leguminoase
  • Sunt bogate în fibre brute, esențiale pentru digestie
  • Nu conțin adaosuri periculoase sau conservanți

Se obțin astfel iepuri sănătoși, cu blană lucioasă și carne de calitate superioară.

5. Furaje BIO pentru ovine și caprine

Pentru fermele de oi și capre crescute în sistem ecologic, Agroland propune furaje BIO bogate în:

  • Proteine vegetale naturale
  • Minerale esențiale pentru lactație sau îngrășare
  • Fibră structurală pentru stimularea rumegării

Aceste furaje susțin producția de lapte și carne BIO, recunoscute pentru gustul fin și digestibilitatea ridicată.


Ce diferențiază furajele BIO Agroland?

Agroland lucrează doar cu producători certificați ecologic și cu laboratoare acreditate, ceea ce asigură un nivel înalt de calitate și trasabilitate pentru fiecare sac de furaj.

✔️ Certificare ecologică

Toate furajele din gamă sunt conforme cu legislația UE privind agricultura ecologică și poartă sigla „leaf logo” (frunza verde pe fundal de stele), semnul oficial al produselor BIO în Europa.

✔️ Fără compromisuri

Furajele sunt produse fără OMG, fără aditivi chimici, fără coloranți sau potențiatori de gust. Hrana este 100% naturală, sigură pentru animale și pentru consumatorii umani.

✔️ Disponibilitate și suport

Furajele BIO Agroland sunt disponibile în rețeaua de magazine fizice și online, cu livrare rapidă. În plus, fermierii beneficiază de consultanță gratuită în alegerea furajului potrivit.


Cui se adresează gama de furaje BIO Agroland?

  • Micilor producători din gospodării familiale care vor să crească animale sănătoase, fără substanțe chimice
  • Fermelor ecologice care dețin certificat BIO și vând produse sub această etichetă
  • Consumatorilor preocupați de sănătate, care doresc ouă, carne sau lapte BIO din propria gospodărie
  • Celor care urmăresc standarde înalte de bunăstare animală și vor o alternativă sustenabilă la agricultura convențională

Concluzie

Alegerea unor furaje ecologice este mai mult decât o decizie tehnică – este un angajament pentru sănătate, sustenabilitate și respect față de natură. Gama de furaje BIO de la Agroland este concepută pentru a răspunde cerințelor moderne ale fermierilor conștienți și ale consumatorilor exigenți.

Fie că ai o fermă ecologică certificată sau pur și simplu vrei să îți hrănești animalele mai curat, furajele BIO Agroland sunt alegerea ideală. Vizitează www.agroland.ro sau vino în cel mai apropiat magazin Agroland pentru a descoperi gama completă de furaje ecologice.

Hrănește natural. Crește sănătos. Alege Agroland BIO.

Continue Reading

Uncategorized

Ce este intuiția și puterea intuiției

Published

on

By

Ai avut vreodată un sentiment clar că trebuie să alegi un anumit drum, chiar dacă nu aveai toate datele la îndemână? Sau ți s-a întâmplat să „simți” că ceva nu e în regulă înainte să afli faptele? Asta este intuiția – acea voce interioară care pare să știe ce e potrivit pentru tine, chiar înainte ca mintea rațională să pună totul cap la cap. Intuiția nu este magie sau coincidență; este o formă de cunoaștere rapidă, care se bazează pe experiențe, observații subtile și procese inconștiente.

Într-o lume în care suntem încurajați să analizăm totul și să luăm decizii bazate doar pe logică, intuiția rămâne un instrument valoros, dar adesea trecut cu vederea. Ea funcționează ca un radar personal, oferindu-ne ghidaj chiar și în momentele în care nu avem toate informațiile. În realitate, puterea intuiției constă în capacitatea ei de a ne conecta cu o formă mai profundă de înțelepciune – una care îmbină trecutul, prezentul și experiențele subtile pe care mintea conștientă nu le poate accesa imediat.

Cum funcționează intuiția

Intuiția este adesea descrisă ca un proces cognitiv rapid, automat, care nu necesită raționamente logice detaliate. Practic, creierul nostru colectează permanent informații din mediul înconjurător, inclusiv detalii minore, gesturi, tonuri, tipare și microexpresii. Deși nu conștientizăm toate aceste observații, ele se depozitează în memorie și sunt folosite de subconștient pentru a trage concluzii rapide. Astfel, ceea ce simțim ca „o bănuială” sau „o presimțire” este de fapt rezultatul unei analize foarte rapide a acestor informații subtile.

Neurologii consideră că intuiția este strâns legată de experiență. Cu cât ai mai multă experiență într-un domeniu, cu atât intuiția ta în acel context devine mai precisă. De exemplu, un medic cu mulți ani de practică poate „simți” când ceva nu e în regulă cu un pacient, chiar dacă analizele par normale. Același lucru se aplică și în afaceri, relații sau decizii personale. Intuiția este, într-un fel, inteligența antrenată a subconștientului.

De ce merită să asculți intuiția

Deși nu înlocuiește gândirea logică, intuiția poate completa foarte bine procesul decizional, aflăm de pe trans-formare.ro . Ea oferă perspective rapide, în special în situații incerte sau presante, când nu avem timp să analizăm fiecare detaliu. Mai mult, intuiția este deseori legată de valorile noastre și de cine suntem cu adevărat, motiv pentru care deciziile intuitive tind să se simtă mai aliniate cu noi înșine.

În viața de zi cu zi, ascultarea intuiției poate însemna evitarea unor alegeri nepotrivite, descoperirea unor oportunități neprevăzute sau chiar protejarea de riscuri. De exemplu, dacă „simți” că o anumită colaborare nu este ceea ce pare, chiar dacă pe hârtie pare promițătoare, poate fi o idee bună să investighezi mai atent sau să ceri un timp de gândire.

Cum îți poți cultiva intuiția

Intuiția poate fi antrenată și cultivată, ca orice altă abilitate. Acordă-ți timp să te reconectezi cu tine – prin reflecție, jurnal personal, meditație sau pur și simplu momente de liniște în care îți asculți gândurile. Observă-ți reacțiile instinctive și încearcă să le înțelegi: ce le declanșează? cât de des se confirmă? De asemenea, ai încredere în acele momente de claritate care par să vină „din senin” – sunt de fapt rezultatul unei inteligențe interioare.

Ascultarea intuiției nu înseamnă să ignori faptele sau să acționezi impulsiv. Este mai degrabă un proces de echilibru: să știi când să faci un pas înapoi, să-ți asculți corpul și să ai încredere în ceea ce simți, fără să ignori complet logica. Puterea intuiției stă tocmai în această capacitate de a crea un pod între rațional și emoțional, între vizibil și subtil.

Sursă foto: https://pexels.com

Continue Reading

Uncategorized

Ce înseamnă clasa energetică la un boiler electric și de ce contează când alegi

Published

on

By

Atunci când cumperi un boiler electric, e ușor să te lași influențat doar de preț sau de volumul rezervorului. Totuși, una dintre cele mai importante informații de pe etichetă este clasa energetică. Aceasta reflectă eficiența cu care boilerul consumă energie pentru a încălzi apa, iar pe termen lung, poate face o diferență semnificativă în facturile lunare. În plus, un aparat mai eficient energetic este mai prietenos cu mediul și mai adaptat cerințelor actuale de economie și sustenabilitate.

Clasele energetice sunt exprimate prin litere, de la A+++ (cea mai eficientă) până la G (cea mai puțin eficientă). Cele mai multe boilere electrice clasice se încadrează în jurul clasei C sau D, ceea ce înseamnă un consum destul de mare raportat la energia transformată în apă caldă. Deși aceste modele sunt mai accesibile ca preț de achiziție, pot consuma mai mult curent electric, mai ales în familiile cu un consum zilnic ridicat.

Boilerul cu pompă de căldură – o opțiune eficientă, cu clasă A+

O alternativă modernă și mult mai eficientă este boilerul cu pompă de căldură, care se remarcă printr-o clasă energetică ridicată, adesea între A și A+. Acest model de boiler folosește aerul din jur (inclusiv aerul evacuat din casă) pentru a încălzi apa, cu un consum electric redus. Practic, o mare parte din energia necesară nu vine direct din curentul electric, ci este preluată din mediul înconjurător, ceea ce reduce semnificativ costurile lunare.

Deși prețul de achiziție este mai ridicat decât la un boiler clasic, economiile pe termen lung sunt notabile, mai ales dacă ai o familie mare sau consumi constant apă caldă. În plus, unele modele de boilere cu pompă de căldură pot fi conectate și la panouri fotovoltaice, pentru un plus de independență energetică.

Ce să urmărești când analizezi clasa energetică

Pe eticheta energetică vei vedea nu doar litera aferentă clasei, ci și alte informații utile: consumul anual estimat, nivelul de zgomot și capacitatea aparatului. Dacă ții cont și de acești factori, vei putea compara corect mai multe modele, nu doar după volum sau marcă.

În concluzie, clasa energetică nu este doar un detaliu tehnic pe etichetă, ci un indicator real al eficienței și al impactului asupra bugetului tău lunar. Dacă vrei să faci o alegere inspirată și pe termen lung, merită să investești într-un model mai eficient, fie că e un boiler electric clasic cu clasă mai bună sau un boiler cu pompă de căldură, din clasa A+. Diferența se va vedea în timp – atât în confort, cât și în economie.

Informatii si sursa foto: https://www.boilerelectric.ro/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2025 RĂSPÂNDACUL.ro