UniCredit se alătură Global Week of Climate Action, eveniment desfăşurat în perioada 20 – 27 septembrie, din convingerea că societatea şi companiile trebuie să ia în considerare o nouă abordare pentru un viitor sustenabil, iar angajaÅ£ii băncii sunt încurajaÅ£i ca vineri, 20 septembrie, să aloce o oră aprofundării subiectului schimbărilor climatice, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al băncii, ei sunt susţinuţi să facă schimb de idei cu echipa şi clienţii privind iniţiativele de contracarare a schimbărilor climatice deja existente şi alte modalităţi de impact prin care UniCredit se poate implica în acest proces.

Angajaţii UniCredit au fost invitaţi să împărtăşească iniţiativele prin care consideră că grupul poate contribui la protejarea sustenabilităţii mediului şi aproximativ 500 de idei au fost deja trimise de către colegi pentru evaluare.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR

„Dacă vrem să avem grijă de lumea în care trăim nu putem continua să facem lucrurile aşa cum ne-am obişnuit. Avem nevoie de o nouă abordare prin care să clădim un viitor sustenabil. Este o provocare importantă, atât la nivel individual, cât şi pentru companii. Este o temă care influenÅ£ează generaÅ£iile actuale, dar şi pe cele viitoare, şi de aceea trebuie să creştem gradul de conştientizare asupra acestui subiect şi să lucrăm împreună ca ‘One Bank, One UniCredit’ pentru a identifica soluÅ£ii noi, mai inteligente, prin care să ne protejăm viitorul”, a declarat Jean Pierre Mustier, CEO UniCredit.

Sprijinul UniCredit pentru Global Week of Climate Action prin implicarea angajaţilor face parte din eforturile mai ample pe care grupul le face în direcţia sustenabilităţii. Acestea includ revizuirea constantă a politicilor de business pentru a evalua nevoia de actualizare sau de creare a unor principii care să răspundă provocărilor schimbărilor climatice.

Citește și: Guvernul modifică legea offshore! Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

Printre demersurile pe care le face banca se numără reducerea emisiilor operaţionale cu 60% până în 2020. În 2018, UniCredit şi-a redus emisiile operaţionale cu 49% comparativ cu 2008, în linie cu obiectivul pentru 2020 (scopul pe termen lung este reducerea emisiilor cu până la 80% până în 2030). De asemenea, banca urmăreşte creşterea utilizării energiei regenerabile. Anul trecut, 78% din consumul total de energie electrică al grupului a provenit din surse de energie regenerabilă.

Un al demers al băncii vizează creşterea eficienţei energetice a clădirilor. UniCredit a instalat în aproximativ 1000 de birouri sisteme centralizate de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat care pot fi controlate de la distanţă, iar în aproximativ 800 de filiale au fost montate sisteme de monitorizare a energiei electrice.

Banca vrea reducerea amprentei de mediu, a costurilor operaţionale şi a emisiilor grupului. În 2018, UniCredit a redus suprafaţa birourilor din vestul Europei cu 172,000 mp. Un alt demers vizează programul de eliminare a plasticului. Banca a lansat un proiect de reducere substanţială a utilizării plasticului în toate spaţiile şi birourile UniCredit până în 2020, conform cu Directiva Europeană 2018/0172.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here