Franţa a învins Argentina cu 23-21 la Cupa Mondială de rugby din Japonia, într-o partidă din Grupa C, astfel că a trecut de un prim obstacol dificil. „O uşurare imensă”, a titrat L’Equipe imediat după acest joc, potrivit Mediafax.

Franţa şi Argentina au oferit un prim „thriller” la această ediţie a turneului final. Miza jocului a fost uriaşă, având în vedere că selecţionatele fac parte din ”Grupa Morţii”, alături de Anglia, iar în sferturi se vor califică doar primele două. Jocul a avut răsturnări de situaţie, iar fiecare echipă şi-a jucat şansa până în minutul 80. „Cocoşii galici” au început în forţă Cupa Mondială, cu două încercări realizate de Gael Fickou şi Antoine Dupont, astfel că la puază a intrat cu un avantaj destul de bun, 20-3. „Pumele” s-au liniştit la pauză, iar în actul secund au avut o cursă de recuperare senzaţională, reuşind să preia conducerea cu 21-20 în minutul 68.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Aflată în corzi, Franţa a răspuns neaşteptat pentru adversari, cu un drop-gol reuşit de Lopez la un minut distanţă, de la 30 de metri, astfel că a revenit la conducere, 23-21. Avea să fie şi scorul final, dar ultimele minute au fost electrizante.

Ntamack a ratat o lovitură de pedeapsă în minutul 76, aşadar şi o şansă a Franţei de a se desprinde la 5 puncte. Argentina a plecat la atac şi în ultimul minut a beneficiat la rândul ei de o lovitură de pedeapsă. Emiliano Boffelli a ratat ţinta pentru câţiva centimetri, iar Franţa a respirat uşurată. A obţinut o victorie mare şi deja are un alt suflu la Cupa Mondială, după o perioadă în care a tot căutat să sudeze un prim XV. Cu locul 4 la ultima ediţiei, Argentinei nu i-a rămas decât varianta victorie cu Anglia pentru o calificare în sferturi.

Cu un final pe muchie de cuţit, nervii au fost întinşi la maximum, iar după fluierul final jucătorii celor două echipe s-au luat la bătaie. Lucrurile s-au calmat însă rapid după intervenţia oficialilor. Anglia – Tonga, programat duminică de la ora 13:15, este următorul meci în Grupa C.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here