Deputatul PNL Florin Roman a afirmat, sâmbătă, că premierul Viorica Dăncilă acordă 400 de milioane de euro primarilor PSD, deoarece „e disperată” să cumpere bunăvoința acestora din banii românilor.

„ 400 de milioane de euro este cifră vânturată de PSD în față primarilor, prin cel mai mare jaf, pus din bani publici. Această sumă ar urmă să finanțeze, sub formă de împrumut, lucrări de investiții, prin Fondul de dezvoltare și investiții. Primele 116 proiecte, care inseamnă antamarea a 46% din totalul sumei, au fost publicate în ordinul semnat de președintele Comisiei de prognoză. 95% din investiții sunt direcționate către primarii PSD, iar baronii din Buzău, Giurgiu, Constanța și-au tras partea leului. Niciodată, dar niciodată nu a existat o alocare mai politică a banului public, că până acum, semn că Dăncilă este disperată să cumpere bunăvoința primarilor din banii românilor”, a transmis Florin Roman, într-un comunicat de presă remis redacției STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Deputatul liberal a adăugat că PSD vinde iluzii, deoarece nu există în bugetul de stat bani pentru investițiile anunțate de social-democrați.

„ De fapt, PSD vinde doar iluzii pentru că la oră actuală nu există nici un leu în buget cu această destinație. Primarii care se apucă de treabă riscă să fie executați silit sau chiar să între în faliment, pentru că în lipsă banilor vor fi nevoiți să pună din bugetele locale…goale și tăiate de Teodorovici prin așa-zisă revoluție fiscală. Așadar, înainte de a plecă de la guvernare, PSD pregăteste cel mai mare tun. Lipsă de transparentă și alocarea politică este sustinută până și de primarii PSD, care au cerut demisia domnului Ghizdeanu!”, a adăugat Roman.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR

Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că au fost finanțate 116 proiecte din fondul de dezvoltare și investiții pentru comunitățile locale, a căror valoare se ridică la aproximativ 2 miliarde de lei. Premierul a mai spus că nivelul plafonului de contractare pe anul 2019 este de 10 miliarde de lei.

Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 5/2019 privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului Național de Dezvoltare Locală(PNDL), etapa a 2-a.

Citește și: Guvernul modifică legea offshore! Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

Ministrul Dezvoltării a susținut că PNDL își propune realizarea a 16.500 km de conducte de apă și canalizare care vor deservi 6,5 milioane de locuitori, dintre care 4.750 km sunt deja realizați. Potrivit ministrului, PNDL mai are ca scop realizaeea a 20.000 km de drumuri judeţene şi comunale care vor deservi 15 milioane de locuitori (7.000 km realizați).

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here