Un român trebuie să muncească 36,4 zile pentru a-şi cumpăra un iPhone 11 Pro. Prin comparaţie, un elveţian lucrează doar 4,8 zile, arată o analiză a site-ului de discount-uri Picodi.com.


Imaginea articolului Câte zile trebuie să muncească un român pentru a-şi cumpăra un iPhone 11 Pro. Un elveţian lucrează doar 4,8 zile

Câte zile trebuie să muncească un român pentru a-şi cumpăra un iPhone 11 Pro. Un elveţian lucrează doar 4,8 zile – INFOGRAFIC

Analiza a fost făcută pentru modelul iPhone 11 Pro de 64 GB. Acesta are, în magazinele din ţara noastră, preţuri cuprinse între 5.400 şi 5.700 de lei, potrivit unei analize Go4it.ro.

Picodi.com a luat în calcul preţul de 5.400 de lei. Un salariu mediu net este, potrivit Institutului Naţional de Statistică, de 3.119 de lei în România. Astfel, un român trebuie să lucreze 36,4 zile pentru a-şi putea permite achiziţionarea noului iPhone. În analiză nu s-au luat în calcul, evident, alte cheltuieli de zi cu zi.

Cetăţenii din Elveţia, SUA şi Luxemburg trebuie să muncească cel mai puţin pentru a-şi cumpăra noul dispozitiv: 4,8 zile, 5,8 zile, respectiv 6,7 zile.

CITEŞTE MAI MULT PE GÂNDUL.INFO.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here