Ploieștiul se menține în graficele pozitive ale pieței imobiliare și se aliniază lunar orașelor cu prețuri și tranzacții imobiliare peste medie.

 

Orașul denumit și „capitala aurului negru” datorită exploatării de petrol reprezintă un bun refugiu pentru o bună parte din bucureștenii aflați la o distanță de aproximativ 60 de km, dar și un bun pol de construcție pentru dezvoltatorii imobiliari.

 

Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în Prahova, lunar se efectuează un număr de circa 1.000 de tranzacții. Din cele 1.000 de contracte realizate în luna august, 451 reprezintă construcții în intravilan, 260 sunt terenuri fără construcții în extravilan. Tot în extravilan au fost efectuate un număr de 46 de acorduri pentru terenuri agricole și 6 terenuri pentru terenuri neagricole. Numărul unităților individuale este de 235 de tranzacții.

 

Prețuri de peste 700 de euro/mp

 

Prețul unei locuințe se stabilește în funcție de zona în care se află, de suprafața acestuia, de finisajele și condițiile de care dispune, de distanța față de centrele comerciale, de spitale și de unitățile de învățământ,, dar și de zonele de parcare și de gradul de siguranță pe care spațiul locativ le oferă.

 

Deoarece ansamblurile rezidențiale noi, listate pe Korter.ro, întrunesc condițiile enumerate mai sus, prețurile per metru pătrat depășesc suma de 700 de euro. Printe cele mai scumpe spații locative din „capitala aurului negru” se numără și Complexul MRS Residence Smart de pe Bulevardul Republicii.

 

Format din studiouri și apartamente cu 2, 3 și 4 camere, spațiul locativ dispune de suprafețe cuprinse între 48.44 mp și 112.08 mp. Prețurile apartamentelor pornesc aici de la 910 de euro/mp + TVA.

 

În topul celor mai scumpe apartamente se situează și Complexul Avangarde Rezidential, de pe strada Târgoviștei, care dispune de apartamente moderne cu 2 și 3 camere. Persoanele interesate de un apartament aici vor fi nevoite să plătească prețuri ce pornesc de la 813 euro + TVA.

 

Apartamentele în București, mai scumpe

 

La 60 de km distanță de Ploiești, în capitală, dezvoltatorii continuă să pună la dispoziția clienților oferte variate în concordanță cu nevoile acestora, motiv pentru care prețurile cresc de la o zonă la alta.

 

Dacă un apartament în Complexul Citta Residential Park, situat în Pantelimon, se vinde începând de la 1190 de euro pe metru pătrat + TVA, în zona Primăverii, ansamblul rezidențial One Mircea Eliade se vinde începând de la 2590 de euro pe metru pătrat + TVA.

 

Cu toate că prețurile sunt mai mari decât în Ploiești, cei care doresc să locuiască într-un astfel de complex, au posibilitatea de a face achiziția printr-un credit imobiliar sau ipotecar, dar și prin programul Prima Casă.

 

Mai mult, în funcție de confortul și atuurile oferite de dezvoltatorii imobiliari prețurile pot să depășească 1.600 de euro/mp. Un exemplu concret în acest sens este Complexul Cortina Academy. Caracterizat prin lux și eleganță, ansamblul rezidențial este format din studiouri și apartamente cu 2, 3 și 4 camere, a căror suprafețe variază între 56.23 și 137.75 mp. Prețurile încep aici de la 101.844 euro + TVA și pot depăși 244.350 de euro + TVA.

 

Oferta completă a ansamblurilor rezidențiale noi din Ploiești și București poate fi studiată pe Korter.ro. De asemenea, pentru cei care vor să opteze pentru alegerea unei locuințe vechi, site-ul de imobiliare Flatfy.ro pune la dispoziția acestora sute de mii de anunțuri ce pot fi consultate aici.

 

 

Articolul Topul celor mai scumpe ansambluri rezidențiale din Ploiești apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here