Trupa Pink Floyd a lansat o versiune inedită a piesei ”High Hopes”, de pe albumul ”Division Bell”, din 1994, cântecul făcând parte din seria pe care muzicienii o vor lansa sub titlul ”The Later Years”, arată Rolling Stone.

Imaginea articolului Versuri uşor schimbate şi un solo de chitară ameţitor: Pink Floyd a lansat o versiune inedită a piesei ”High Hopes” | VIDEO

Trupa Pink Floyd a lansat o versiune inedită a piesei ”High Hopes” | VIDEO

Potrivit muzicienilor este vorba despre o versiune iniţială a melodiei care a închis albumul ”Division Bell”.

Varianta publicată online vineri este concentrată în principal asupra partiturii vocale susţinute de David Gilmour. Versurile sunt uşor schimbate iar intervenţia la chitară solo are o abordare diferită faţă de varianta consacrată.

Pachetul ”The Later Years” va conţine 16 discuri al căror conţinut este concentrat asupra activităţii trupei după perioada Roger Waters. Nu mai puţin de 13 ore de materiale audio şi video inedite sunt promise fanilor începând cu data de 29 noiembrie, inclusiv imagini din concertele susţinute de trupă la Veneţia, în 1989, şi la Knebworth, în 1990.

Înfiinţat în 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright şi Syd Barrett, grupul Pink Floyd a lansat 14 albume de studio şi s-a destrămat în 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebră graţie unui rock progresiv şi psihedelic, în anii 1960 şi 1970, şi a lansat o serie de materiale discografice intrate în legendă, precum „Dark Side Of The Moon” (1973), „Wish You Were Here”(1975), „Animals”(1977) şi „The Wall” (1979).

Relaţiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate în ultimele decenii, însă aceştia au acceptat să se reîntâlnească şi să cânte din nou împreună pentru concert uriaş susţinut în Hyde Park din Londra în 2005, intitulat „Live 8”. Richard Wright, clăparul trupei, a murit în 2008, la vârsta de 65 de ani.

Numele formaţiei a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame din SUA în 1996 şi în Music Hall of Fame din Marea Britanie în 2005. Trupa a vândut peste 250 de milioane de albume în lumea întreagă.

Printre premiile obţinute de Pink Floyd se numără un Grammy pentru albumul „The Wall”, în 1980, un BAFTA pentru piesa „Another Brick in the Wall (Part 2)” din filmul „The Wall”, în 1982, şi un alt Grammy pentru „Marooned” în 1995. În 2008, regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a acordat formaţiei Pink Floyd premiul Polar Music pentru contribuţia la dezvoltarea muzicii moderne.

Celebrul album „The Wall” al grupului britanic, având la bază personajul Pink, inspirat din viaţa şi experienţele lui Roger Waters, tratează teme complexe, precum izolarea şi alienarea, fiind puternic influenţat de filosofia pacifistă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here