Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a trimis trimis luni preşedintei alese a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cele două scrisori privitoare la decizia Comisiei Afaceri Juridice (JURI) a PE de a-i refuza pe cei doi comisari desemnaţi ai României şi Ungariei din cauza unor conflicte de interese, informează un comunicat al PE.

„Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a trimis astăzi două scrisori preşedintei alese a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a o informa că Comisia JURI a PE a votat să-i declare pe comisarii desemnaÅ£i Laszlo Trocsanyi şi Rovana Plumb incapabili să-şi exercite funcÅ£iile, din cauza unor conflicte de interese descoperite în urma examinării declaraÅ£iilor lor de interese financiare”, afirmă Jaume Duch Guillot, purtătorul de cuvânt al PE, în comunicatul citat.

Citește și: Olguța Vasilescu îl laudă pe ministrul preferat de Liviu Dragnea: ‘Urmează să lanseze luna aceasta’

„Până când preşedinta aleasă Von der Leyen va comunica Parlamentului următorii paşi pe care intenÅ£ionează să-i facă, audierile comisarilor desemnaÅ£i din România şi Ungaria vor fi suspendate”, mai precizează el.

Un purtător de cuvânt al Ursulei von der Leyen a declarat anterior că noua preşedintă a CE nu a primit încă scrisorile oficiale din partea preşedintelui PE privind respingerea celor doi candidaţi de către Comisia JURI.

Citește și: EXCLUSIV Unde lucrează soția șefului de Poliție care ar fi amenințat-o pe mama Luizei: E procuror

Între timp, relatează DPA, preşedinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut luni înlocuirea rapidă a candidaţilor României şi Ungariei, după ce nominalizaţii celor două ţări pentru postul de comisar european au fost respinşi de comisia JURI.

Convorbirile preliminare cu guvernele de la Bucureşti şi Budapesta pentru avansarea unor noi nume au început deja, potrivit purtătorului de cuvânt al Ursulei von der Leyen.

Citește și: Mama Luizei Melencu reacționează, după ce a dat proba ADN: Acel comisar a luat foc și m-a amenințat

Acesta a confirmat şi faptul că Ungaria a propus deja un nou candidat pentru echipa sa, în persoana ambasadorului la UE Oliver Varhelyi, iar varianta este evaluată în prezent de Ursula von der Leyen.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here