Inalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv, in data de 01 octombrie 2018, în procesul în care fostul procuror Daniel Bucur, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, a fost trimis în judecată de către DNA Ploiești pentru trafic de influență și luare de mită. Magistrații Instanței Supreme au admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești și de Daniel Bucur împotriva sentinței penale nr. 108/21 octombrie 2016 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești – Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie, prin care se dispunea ca fostul procuror de la Sinaia să execute trei ani și patru luni în regim de detenție.
Potrivit deciziei date de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Daniel Bucur nu va mai face închisoare, pentru că a fost stabilită suspendarea executării pedepsei, în urma rejudecării la apel.
Practic, Instanța Supremă l-a achitat pe Daniel Bucur sub aspectul săvârșirii infracţiunii de luare de mită, dar l-a condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență, cu suspendarea executării pedepsei.

Preciam in articolele anterioare ca, până la urmă, pe public nu îl priveşte politica de personal a SRI, care este o chestiune eminamente internă, dar numai până la momentul în care ajunge să lezeze calitatea noastră de beneficiari de securitate naţională şi de contributori la bugetul public al statului român din care se finanţează şi această instituţie. Aşa fiind, nu putem să nu reacţionăm şi să nu remarcăm că, e. g., din scaunul de şef SRI Sinaia, pe care au stat legendarul colonel Gabi Gh. Stoica (de care până şi lui Păltânea îi era cam târşă!) şi, apoi, elegantul şi discretul colonel Badea Sergiu, îşi împrăştie acum semidoctismul unul ca Borfoaia, care îi făcea curat lui Marin Constantin (fost sef al SRI Prahova si SRI Dambovita) prin curtea vilei de la Nistoreşti.

Iata ca aflam ca semidoctul Borfoaia s-a ocupat cu falsficarea probelor pentru incatusarea si “paradirea” dusmanilor procurorului Negulescu Mircea.

Borfoaia Catalin este seful SRI Sinaia, fost subofiter de politie, sofer in cadrul Politiei Baicoi si Comarnic, agrmat, domiciliat in Comarnic.

Astfel, in situatia procurorului Bucur Daniel, prin intermediul unui ofiterer S.R.I. pe nume Borfoaia, acesta din urma a apelat la nasul dumnealui Simion Gabriel, cunoscut sub numele de “Gabonu” sa “invete” doi meseriasi se poarte o discutie intr-un restaurant despre cum i-ar fi facut niste lucrari condilionate procurorului Bucur. Simion Gabriel le-a

dat de baut si bani celor doi meseriasi, i-a pus si vorbeasca in sensul indicat, i-a inregistrat si, prin intermediul lui Borfoaia, ofiter SRI, a ajuns inregistrarea la domnul Negulescu Mircea, lucru cu care, de altfel, domnul Negulescu se lauda. Cele doua persoane sunt cele care au fost folosite ca denuntatori in dosarul procurorului Bucur Daniel. Una dintre persoane si-a schimbat declaratia, cealalta NU.

De altfel, trimiterea in judecata a procurorului Bucur Daniel a fost o razbunare a lui Negulescu Mircea determinata de faptul ca domnul procuror Bucur Daniel a refuzat sa il trimita in judecata pe Bunghez Alin Ion, care a fost cercetat pentru ultraj asupra lui Manea Vladimir zis ,,Panarica,, – sef post polilie in comuna Secaria, jud. Prahova. Acesta din urma era prieten cu domnul procuror Negulescu Mircea. Manea Vladimir este persoana care i-a furnizat forme legale cheresteaua pentru acoperis si cofrajele pentru imobilul proprietatea lui Negulescu Mircea din comuna Strejnic, se precizeaza in cateva declaratii date in prezent la organele de cercetare penala. (Cristina T.).

Articolul SOCANT/OFITER SRI A FALSIFICAT PROBE UNUI PROCUROR LA ORDINUL LUI NEGULESCU MIRCEA apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here