Autoritatea de aviaţie civilă din Marea Britanie a anunţat, marţi, că încă 7.000 de clienţi blocaţi în diverse destinaţii turistice din cauza falimentului tour-operatorului Thomas Cook urmează să fie repatriaţi cu ajutorul a 39 de zboruri, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Până în prezent, 115.000 de turişti dintr-un total de peste 150.000 în cadrul aşa-numitei ‘operaÅ£iuni Matterhorn’, cea mai amplă operaÅ£iune de repatriere pe timp de pace, au fost repatriaÅ£i.

Operaţiunea a fost lansată pe 23 septembrie.

În urmă cu o săptămână, premierul britanic Boris Johnson a promis că autorităţile vor veni în ajutorul turiştilor blocaţi în urma falimentului Thomas Cook. El a adăugat că trebuie analizate căi prin care operatorii de turism să se poată proteja de faliment, în urma prăbuşirii Thomas Cook şi a unei companii aeriene, Monarch, în 2017.

Grupul Thomas Cook realiza o cifră de afaceri de aproximativ 10 miliarde lire sterline (11,32 miliarde euro) pe an. De mai mulţi ani, însă, compania era afectată de o concurenţă acerbă între tour-operatori şi un mediu economic incert în special în Marea Britanie, în contextul Brexitului şi al deprecierii lirei sterline, datoriile Thomas Cook depăşind 1,7 miliarde lire sterline.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here