(Preluare National – Catalin Tache):

Acum doar câteva zile, ministrul Eugen Orlando Teodorovici zdrăngănea cătușele mai ceva ca pe vremea de glorie a binomului statului paralel, amenințând milioane de români că vor înfunda pușcăria până la șase ani dacă întârzie fie și cu o singură lună la plata taxelor și impozitelor aferente. Iar după reacția fără precedent de indignare a opiniei publice și mai ales a mediului de afaceri, în special a investitorilor români, ministrul Finanțelor a lăsat-o ceva mai moale cu ”iadul” sistemului fiscal din România.

Cel pe care însă acum tocmai vicepreședintele ANAF, Daniel Mihai Tudor îl prezintă drept un adevărat ”paradis investițional”! Caracterizare bazată pe ”digitalizarea” de care chipurile ar dispune contribuabilii și investitorii care vin în contact cu structurile fiscale din subordinea Ministerului Finanțelor! Desigur, afirmația făcută cu ocazia ”Zilei antreprenorului” este șocantă fie și pentru simplul fapt că recent, cel mai bogat român, Daniel Dineș, creatorul UiPath mărturisea că nu a reușit să pună la dispoziția ”digitalizatelor” structuri fiscale un document sub formă online! Astfel că în timp ce românii continuă să fie batjocoriți și să stea umiliți la cozi ca să plătească ”hangaralele” statului român, mai-marii Finanțelor și mai ales ai ANAF le mai fac o aroganță, anunțându-i în ce ”paradis investițional” au norocul să trăiască! Însă este destul de greu pentru ANAF să-și desfășoare activitatea și cu ”sufletul în Rai”, după de-a dreptul ”halucinogenele” declarații ale vicepreședintelui Daniel Mihai Tudor, dar și cu … înjurăturile românilor care tocmai de lipsa digitalizării se plâng când stau cu orele la cozi!

Bătaie de joc!

Că  ”digitalizarea” structurilor fiscale se află în plin proces de implementare o fi poate adevărat până la urmă… Pentru că, în fond și procesul de construcție a autostrăzilor se află tot în plină derulare… Numai că așa cum nu avem autostrăzi, tot așa nu avem digitalizare nici la Ministerul Finanțelor, Trezorerie sau ANAF! Și să vină vicepreședintele ANAF și să punctez e că tocmai ”digitalizarea” asta care o fi ea sublimă, dar lipsește cu desăvârșire pentru contribuabilii de rând și marii investitori deopotrivă chiar că nu o mai poate înțelege nici măcar Teodorovici. Cel cu obsesia cătușelor, dar nu roz…

 

 

Articolul ANAF, cu sufletul în Rai! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here