Apelurile din ce în ce mai presante privind ‘spargerea’ Facebook reprezintă o ameninÅ£are ‘existenÅ£ială’ pentru companie, potrivit patronului său, Mark Zuckerberg, care se declară pregătit ‘să meargă la luptă’ şi ‘să dea în judecată statul’ pentru a evita un astfel de scenariu, potrivit site-ului specializat Verge, citat marÅ£i de AFP, potrivit Agerpres.

Publicaţia afirmă că a recuperat înregistrarea unei sesiuni de întrebări-răspunsuri ţinute de Zuckerberg cu angajaţii săi în iulie, în cursul căreia el a abordat diverse subiecte, inclusiv atacurile repetate ale Elizabethei Warren, steaua în ascensiune la alegerile primare democrate în vederea prezidenţialelor din 2020.

‘Cineva ca Elizabeth Warren crede că soluÅ£ia este spargerea companiei’, a remarcat Zuckerberg. ‘Dacă va fi aleasă preşedinte, pariez că vom avea o luptă în justiÅ£ie şi pariez că noi o vom câştiga’, a adăugat el.

‘Nu vreau să angajez un proces major împotriva propriului nostru guvern’, a subliniat totodată patronul Facebook. ‘Dar până la urmă, dacă cineva încearcă să te ameninÅ£e din punct de vedere existenÅ£ial, mergi la luptă şi te baÅ£i’, a remarcat el.

Citește și: Dezastru pentru Opoziție! Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, dinamitată! (surse)

Giganţii tehnologici precum Facebook şi Google sunt vizaţi de mai multe anchete pentru practici anticoncurenţiale, lansate de unele state americane, şi sunt, de asemenea, în vizorul autorităţilor europene. Sunt numeroase nemulţumirile împotriva lor, de la protecţia datelor cu caracter personal până la controlul pieţei de publicitate.

Dar desfiinÅ£area acestor giganÅ£i nu va diminua, de exemplu, riscul de interferenţă în alegeri, potrivit lui Zuckerberg, în opinia căruia, acest risc este, dimpotrivă, mai mare, ‘întrucât companiile nu se vor mai putea coordona şi lucra împreună’.

Aceasta nu va reduce nici problemele legate de atacurile de ură, deoarece procedurile aplicate vor fi ‘mai fragmentate’.

Twitter, de exemplu, se confruntă cu aceleaşi tipuri de probleme precum Facebook, dar ‘investiÅ£ia noastră în securitate este mult mai importantă decât cifra sa de afaceri’, a spus el.

Patronul Facebook a vorbit şi despre faptul că nu s-a dus la o audiere în parlamentul britanic. ‘Când au apărut probleme cu Cambridge Analytica anul trecut, am mers la audieri în SUA, la Uniunea Europeană. Dar ar fi fără sens să merg la audieri în toate ţările care vor să mă vadă ‘, a spus el.

Contactat de AFP, Facebook nu a reacţionat imediat la difuzarea acestor informaţii.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here