Scriitorul şi magistratul Mihai Giugariu a murit la vârsta de 90 de ani şi va fi înmormântat joi, la ora 13.00, la Cimitirul Iancu Nou-Bălăneanu din Bucureşti.

Imaginea articolului Scriitorul Mihai Giugariu a murit la 90 de ani: S-a născut la Chişinău, din părinţi români

Scriitorul Mihai Giugariu a murit la 90 de ani: S-a născut la Chişinău, din părinţi români

Potrivit Editurii Compania, Mihai Giugariu s-a născut pe 25 septembrie 1929, la Chişinău, din părinţi români.

A absolvit cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti în 1950, iar apoi a lucrat ca judecător la diferite instanţe. În 1997, Mihai Giugariu devine magistrat la Curtea Supremă de Justiţie.

A debutat literar cu o povestire, „Săptamâna are şase zile”, în 1966. A scris mai multe romane, precum „Condotierul” (1970), „Magdalena” (1975), „O vacanţă atât de lungă” (1978), „Mesagerul” (1983), povestiri, ca „Iubiri rele” (1973), „Cina cu langustine” (1987). În 1990 apare romanul „Destine”, la Cartea Româneasca, reeditat în 2003 la Vremea şi distins cu premiul pentru proză al Academiei Române. Printre cele mai recente scrieri ale sale se numără romanul „Avatar”, apărut în 2013.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here