Grupul britanico-american Fleetwood Mac a anunţat că ultimul concert din turneul mondial va avea loc pe T-Mobile Arena din Las Vegas, pe 16 noiembrie, scrie Variety, potrivit news.ro.

Anunţul a venit după aproximativ un an de la începutul seriei care a cuprins mai mult de 80 de concerte în opt ţări.

Trupa care se află în turneu e formată din Mick Fleetwood, John McVie, Stevie Nicks, Christine McVie şi recent-cooptaţii Mike Campbell şi Neil Finn.

Campbell şi Finn l-au înlocuit pe chitaristul şi solistul Lindsay Buckingham, care a părăsit grupul anul trecut în urma unui scandal iscat de faptul că nu dorea să petreacă un an în turneu. Buckingham a dat trupa în judecată – proces în care au ajuns la o înÅ£elegere – înainte de a suferi o operaÅ£ie pe cord deschis în luna februarie.

Biletele pentru acest ultim concert din turneu au preţuri cuprinse între 99 şi 750 de dolari.

Citește și: Descindere în forță la Otopeni, după ce Klaus Iohannis a fost văzut urcând într-un avion privat

Fleetwood Mac a fost formată în 1967, la Londra. A cunoscut numeroase schimbări în componenţă şi diferite niveluri de succes. De la înfiinţarea trupei şi până în 1974, nicio formulă a grupului nu s-a menţinut mai mult de doi ani.

Singurul membru prezent în trupă de la formare şi până în prezent este toboşarul Mick Fleetwood. Basistul John McVie, în ciuda contribuţiei sale la numele trupei, nu a cântat pe primul single al formaţiei, nici în primele concerte susţinute de grupul american. Christine McVie a apărut, până în prezent, pe aproape toate albumele trupei exceptând două, fie ca membră a trupei sau ca muzician de studio. De asemenea, a realizat coperta albumului „Kiln House”.

Trupa a avut succes în perioada blues, de la sfărşitul anilor 1960, când în fruntea ei se afla chitaristul Peter Green, şi din 1975 până în 1987, cu o orientare pop, când grupul Fleetwood Mac i-a avut în componenţă pe Christine McVie, Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks. Al doilea album cu Buckingham şi Nicks, intitulat „Rumours”, a devenit cel mai bine vândut album din istorie la vremea respectivă şi a avut patru melodii care au ajuns în Topul 10 american (inclusiv piesa „Dreams”, care este singurul No 1 al trupei în Statetele Unite). Discul „Rumours” a petrecut 31 de săptămâni pe primul loc în topul Billboard şi a câştigat premiul Grammy la categoria „cel mai bun album al anului”. Până în prezent, albumul „Rumours” a fost vândut în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa Fleetwood Mac a avut un succes mai modest din 1971 până în 1974, când din lineup făcea parte şi Bob Welch, şi în anii 1990, când au avut loc alte modificări de componenţă, înainte de revenirea soliştilor Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks.

Albumele lansate de Fleetwood Mac au fost vândute în peste 100 de milioane de discuri la nivel mondial. Formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here