Clubul belgian Anderlecht, la care este legitimat și internaționalul român Alexandru Chipciu, a anunțat, joi, că noul antrenor principal al echipei va fi Frank Vercauteren (62 de ani), anunță MEDIAFAX.

Citește și: Dan Barna, făcut praf de Diaspora: ‘Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat?’

Vercauteren a mai lucrat la Anderlecht în perioada 1998-2007. În intervalul 2005-2007, belgianul a fost principal și a câștigat titlul de două ori. Acesta se întoarce la fosta sa echipă pentru a încerca să îi redreseze pe belgieni, care se află pe locul 13 în campionat, cu doar șase puncte acumulate în nouă etape.

Tehnicianul de 62 de ani îi va lua locul lui Simon Davies, care a fost numit la cârma echipei la începutul sezonului actual. Englezul va continua să lucreze în cadrul clubului, ca antrenor secund.

De asemenea, Vincent Kompany va continua să evolueze ca jucător, dar va juca un rol important și în consilierea cu Vercauteren în ceea ce privește partea tehnică.

Citește și: Descindere în forță la Otopeni, după ce Klaus Iohannis a fost văzut urcând într-un avion privat

„Președinte Marc Coucke, directorul sportiv Michael Verschueren și antrenorul-jucător Vincent Kompany au avut mai multe discuții strategice în legătură cu situația sportivă a clubului în zilele recente. Împreună au ajuns la concluzia că este nevoie de o reformă la nivelul staff-ului tehnic. Franky Vercauteren este un om de-al casei, cu un bagaj de cunoștințe fotbalistice enorm și o experiență excelentă în fotbalul belgian. În același timp, noul antrenor principal se potrivește perfect filosofiei lui Anderlecht”, se arată în comunicatul clubului belgian.

Vercauteren o va părăsi pe formația belgiană OH Leuven, unde activa pe postul de consilier, și se va alătura lui Anderlecht. Vineri, acesta va privi din tribune meciul cu Charleroi, iar de săptămâna următoare își va începe mandatul de antrenor principal.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Decizia care răstoarnă condamnarea lui Liviu Dragnea

În cariera sa, Frank Vercauteren le-a mai pregătit pe KV Mechelen, Genk, Al Jazira, Sporting Lisabona, Samara, Cercle Brugge și Al Batin. De asemenea, a fost selecționer la naționala Belgiei în perioada aprilie- septembrie 2009.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here