Poliţia din mari oraşe americane a fost în alertă joi, după lansarea în cinematografe a filmului „Joker”, cu Joaquin Phoenix, considerându-se că prezentarea portretului tulburător al protagonistului, definit drept un singuratic abuzat, ar putea genera violenţe, potrivit Reuters.

Imaginea articolului Măsuri de siguranţă sporite în cinematografele din SUA, după lansarea filmului "Joker". De ce se tem autorităţile

Măsuri de siguranţă sporite în cinematografele din SUA, după lansarea filmului „Joker”. De ce se tem autorităţile

Un atac armat a avut loc în anul 2012, într-un cinematograf din Aurora, Colorado. Atunci, un individ a pătruns într-o sală de cinema şi a deschis focul asupra publicului, la o premieră nocturnă a filmului „Cavalerul negru: Legenda renaşte/ Batman – The Dark Knight Rises”, omorând 12 persoane şi rănind alte câteva zeci.

Familiile victimelor şi câţiva supravieţuitori şi-au manifestat îngrijorarea cu privire la pelicula „Joker”, ce nu va rula în multiplexul Aurora.

Ofiţeri înarmaţi, purtând căşti de protecţie, au păzit intrarea unei săli de cinema de la Festivalul de Film de la New York, unde a fost proiectat, miercuri seară, lungmetrajul „Joker”. Totodată, la intrarea în sala de cinema, bagajele persoanelor au fost verificate.

Reprezentanţii poliţiei din New York, Los Angeles şi Chicago au declarat că, deşi nu sunt informaţii potrivit cărora ar exista ameninţări reale, s-au luat măsuri pentru a preveni potenţialele incidente, ofiţerii monitorizând cinematografele unde era difuzată pelicula.

În vârstă de 31 de ani, Charles Kiwacz, gazda unui podcast, a descris atacul armat din Aurora drept „un incident izolat”. „Nu cred că există teamă, ci exact opusul. Oamenii vor să iasă şi să arate că acest film este doar atât: un film”, a declarat Charles Kiwacz în timp ce îşi cumpăra un bilet pentru a vedea pelicula.

Celor care au vrut să vadă filmul le-a fost interzis să poarte costume şi măşti în cinematografele care aparţin companiilor AMC şi Landmark.

Totodată, lanţul de cinematografe Alamo Drafthouse i-a avertizat pe părinţi să nu aducă minori la film.

Organizaţia Parents Television Council a distribuit, joi, acelaşi mesaj de avertizare: „Părinţii pot crede că acest film este potrivit pentru copii, din moment ce este o extensie a celebrei francize Batman”.

Reprezentanţii studiourilor Warner Bros. au afirmat că filmul nu promovează sau justifică violenţa din lumea reală: „Intenţia filmului, a producătorilor nu a fost aceea de a face din acest personaj un erou”.

În acest context, regizorul peliculei, Todd Phillips, i-a îndemnat pe oameni să vadă filmul înainte de a-l critica.

„Nu mi-aş fi putut imagina că va fi atât de discutat în întreaga lume, sincer. Cred că este bine că stârneşte discuţii şi că au loc dezbateri pe baza lui. Este bine să vorbim despre el, dar ar fi de ajutor dacă l-am vedea”, a afirmat regizorul, miercuri, la Festivalul de Film de la New York.

În pofida controverselor, se aşteaptă ca filmul să înregistreze, în câteva zile, încasări de peste 80 de milioane de dolari în America de Nord.

Lungmetrajul „Joker” a primit premiul Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia 2019. O producţie Marvel, realizată după benzi desenate, filmul prezintă originea personajului Joker, un criminal sarcastic, interpretat de Joaquin Phoenix, în oraşul Gotham undeva la începutul anilor ’80. Criticii de film au considerat că interpretarea lui Joaquin Phoenix este strălucitoare, dar, în acelaşi timp, înfricoşătoare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here