România pierde investiţii de 1,5 miliarde de euro din cauza blocajului instituţional provocat de preşedintele Klaus Iohannis, care nu a numit încă miniştrii interimari pentru portofoliile vacante, a declarat miercuri ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu.

„Tot ceea ceea ce am lucrat în două luni, iulie şi august, încercând să introducem o hotărâre de guvern care să ne permită să semnăm mult mai rapid contracte de finanÅ£are cu Comisia Europeană, o manieră de a calcula cofinanÅ£area la fiecare investiÅ£ie, stă blocată de aproximativ o lună pentru că nu avem ministru interimar la ministerul Mediului. Fiecare zi pe care o pierdem pentru că preşedintele nu catadicseşte să nominalizeze un ministru interimar înseamnă timp pierdut pentru investiÅ£iile care au nevoie doar de această hotărâre de guvern. Vorbim de investiÅ£ii de 1,5 miliarde de dolari care stau pe loc şi se pierd dintr-un capriciu. Este ceva destul de dificil de transmis partenerilor de la Comisia Europeană”, a spus Roxana Mânzatu, miercuri, în cadrul unei conferințe de profil organziată de DC News, conform Mediafax.

Totodată, ministrul Fondurilor Europene a informat că rata generală a absorbției României este de 32%, adica o sumă de 10 miliarde de euro adusă în țara noastră de la Bruxelles, cu toate că media europeană este mai mare.

“Pe partea de energie avem un buget total de 514 milioane de euro, 79 proiecte depuse, 32 investiții în evaluare, dar cel mai important sector pe care îl finanțăm, aici, este termoficarea în marele orașe, aici avînd, deja, un proiect finalizat, în Oradea. Un alt proiect la care lucrăm intens este termoficarea municipiului București”, a mai afirmat ministrul de resort.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here