Biletele puse în vânzare pentru ediţia din 2020 a Festivalului Glastonbury din Marea Britanie s-au vândut integral duminică, în 34 de minute, după ce un număr record de 2,4 milioane de fani au făcut rezervări pentru cea de-a 50-a ediţie a manifestării, potrivit The Guardian.

Imaginea articolului SOLD-OUT Biletele pentru un celebru festival, epuizate în 34 de minute

SOLD-OUT Biletele pentru un celebru festival, epuizate în 34 de minute

O primă serie de bilete fusese pusă în vânzare joi, acele tichete epuizându-se în 27 de minute. În total, au fost vândute 135.000 de bilete pentru cea de-a 50-a ediţie a Festivalului Glastonbury, care va avea loc în perioada 24 – 28 iunie 2020, la Worthy Farm, în Somerset.

Deocamdată, organizatorii nu au anunţat artiştii care vor cânta, dar există zvonuri legate de Sir Paul McCartney, Taylor Swift şi Fleetwood Mac drept posibile capete de afiş, potrivit bbc.com.

Anul acesta, capete de afiş au fost Stormzy, The Killers şi The Cure.

Festivalul Glastonbury, care nu a fost organizat în 2012 pentru a nu afecta desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Londra, are loc în mod tradiţional în ultimul weekend din luna iunie.

Festivalul Glastonbury atrage, în medie, 170.000 de spectatori în fiecare an, fiind organizat pe un platou ce aparţine unei ferme de lapte din comitatul Somerset. Evenimentul a fost lansat după moartea lui Jimi Hendrix, în 1970. Participanţii la prima ediţie au plătit o liră sterlină, primind în schimb lapte de la fermă şi putându-i asculta pe Marc Bolan şi Al Stewart. O perioadă, festivalul nu a mai fost organizat anual, însă în anii ’90 a căpătat anvergura internaţională pe care o are şi în prezent. Evenimentul a permis unor trupe precum Radiohead, care au cântat la Glastonbury în 1997, Coldplay, după reprezentaţia din 2002, şi Muse, prin concertul din 2004, să îşi croiască drumul către succes.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here