He he he! Înțeleg că domnul Cristian Tudor Popescu a ajuns la legea atracției universale a lui Newton, reproșându-i profesorului de fizică Costică Iohannis, într-un editorial, ca e ,,pătrat”, Cu precizarea că forța cu care se atrag două corpuri de masă diferită nu scade cu pătratul disanței dintre ele, ci este invers proporțională cu pătratul distanței dintre ele, aștept ca domnul CT Popescu să evalueze și modul în care profesorul de fizică Costică Iohannis a învățat ceea ce, discutabil, este a treia legea a lui Newton. Eu opinam într-un articol din iulie 2017 (pe care îl găsiți mai jos), că profesorul Iohannis ,,pare să fi învățat”. Acum în 2019, pot spune cu un grad ridicat de certitudine că profesorul Iohannis a mimat învățarea a ceea ce, discutabil, este cea de-a treia lege a fizicii, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani.

<Profesorul Iohannis pare să fi învățat ceea ce discutabil este ,,a treia lege a fizicii”>

Iohannis a mai trecut astăzi în rezervă 10 generali SRI, după ce săptâmâna trecută l-a trecut în rezervă și pe fostul șef STS, Marcel Opriș.

Ca amănunt, m-a făcut să mă tăvălesc pe jos râzând explicația scursă ,,pe surse” cum că generalul Opriș iese acum la pensie ca să beneficieze de pensie mai mare. Nu exclud de la caz la caz povestea asta, dar ea mai are un efect prin scurgere ,,pe surse” – întărește senzația că marii generali de informații ai României sunt un soi de cumetrii, privilegiați sau ,,chelneri de bacșișuri mici”.

Articolul acesta este însă despre o confirmare a unui raționament alternativ descris de mine în 9 iunie 2017, înaintea întâlnirii istorice convocate de Donald Trump la care a fost invitat Klaus Iohannis. Istorică pentru România și nu pentru a îl pune pe Iohannis în istorie, care s-a aflat la Casa Albă în iunie 2017 din simplul motiv că s-a nimerit să fie Președintele României, acum.

Spuneam însă atunci:

If  Trump feels today that Iohannis is faking the believe in the rule of law and silently supports a selective anti-corruption fight, Iohannis will become the subject of the Newton’s third law: in order to move forward, Romania has to leave Iohannis and the former Securitate behind.

If Iohannis assumes and convinces that from today, June 9th 2017 on, he will be a no faked supporter of the rule of law and will be able to give guarantees that he is not supporting anymore the former Securitate, even by not winning a second mandate, just the former Securitate will be the subject of the Newton’s third law and will be left behind. In arguably Trump’s world the message will be like: ‘’fake it till you make it baby. But make it’’. No doubt, Trump is putting America first. If Iohannis will fake putting Romania first, he will not make it.

That’s why the meeting today is historical. Each of the two versions will be in the benefit of Romanian Nation as they will mark a bold a decisive step in the operation ‘’Game Over’’. And that’s why the meeting today will be in our benefit in the new world to come, marked by the President Trump speech to the Romanian Nation, not to Klaus Iohannis, who happenes to be the President of Romania, now.

Adică, dacă Tump va simți astăzi că Iohannis mimează credința în statul de drept și sprijină pasiv o luptă-anticorupție selectivă, Iohannis va deveni subiectul celei de-a treia legi a lui Newton (pentru a putea să să mergi înainte, trebuie să lași ceva în spate (așa cum am citat-o, discutabil), respectiv pentru ca România să meargă, îi va lăsa pe Iohannis și fosta Securitate în spate.

,,Dacă Iohannis își asumă și convinge că de azi înainte, 9 iunie 2017, nu va fi un suporter mimat al statului de drept și va putea să dea garanții că nu mai suportă/sprijină fosta Securitate, doar fosta securitate va fi subiectul celei de-a treia legi a lui Newton și va fi lăsată în urmă. Mesajul posibil al lui Trump către lume va fi ,,mimează până câd o faci, dar fă-o”. Dacă Iohannis va mima că pune pe primul rând România, nu o va face. De aceea cred că întâlnirea de astăzi este istorică. Oricare dintre cele două versiuni va fi în beneficiul națiunii Române din moment ce marchează un pas decisiv în operațiunea Game Over”.

Desigur este greu de crezut că mi-a spus Trump sau Iohannis ce s-a discutat la întlnirea istorică de la Casă Albă. Iar acest lucru (și acțiunile ulterioare) nu fac decât să întărească faptul că raționamentul meu alternativ se confirmă. Încă zece generali din SRI sunt scoși la pensie. Nu îi cunosct, probabil că majoritatea dintre ei a avut legături cu fosta securitate cel puțin prin conexiunile cu oamenii lor de legătură sau cu superiorii.

Nu mi-e clar încă dacă Iohannis mimează sau nu ruptura de fosta Securitate. Dar, așa cum anticipam în urmă cu aproape două luni, este Game Over. Va dura mai mult (dacă Iohannis doar mimează, caz în care și el va fi lăsat în urmă) sau mai puțin, dacă Iohannis chiar îi lasă în urmă. Nu pot băga mâna în foc pentru niciun scenariu, întrucât capacitatea de gândire și de acțiune a lui Klaus Iohannis care și-a ales ca avocat în escrocheria cu casele un fost ofițer al Securității (Gheorghe Mușat) este limitată de propriul trecut.

Despărțirea lui Iohannis de umilul Grindeanu a fost mult mai ușoară (ceea ce nu înseamnă că nu a fost mimată). Iohannis i-a pus în cârcă pe bună dreptate OUG 13 (de care am convingerea că Iohannis nu avea cum să nu știe și să o blocheze chiar înainte de adoptare, dar nu a vrut). Ca Grindeanu mai sunt o sută.

Însă nu ,,cățeii” reprezintă miza acum. Ci mâna care ține lesa cu funcționari ai statului plasați în poziție cheie pentru simplul motiv că sunt șantajabili sau procurori și judecători ,,închețați” în câmpul tactic pentru că la prima tentativă de (auto-dezghețare) le iese trecutul la suprafață, sau pur și simplu pentru că s-au obișnuit să își ,,exercite” funcția publică de magistrați știind că au o anumită protecție.

În noua definiție globală a răului – banul provenit din infracțiuni, astfel de funcționari sau magistrați sunt deplin incompatibili. Și vor fi lăsați la vatră. Fie ca Mișu Negrițoiu care a fost pur și simplu revocat de către Parlament cerșind protecția celor care i-au susținut ,,misiunea” (,,prefer să fiu scos de către Parlament decât de DNA), fie ca Mugur Isărescu despre care brusc au fost accesibile documentele care i-au arătat adevăratul caracter și interesul din perioada de ,,formare” ca om care l-a definit mai degrabă ca sicofant intresat de ceea ce mănâncă diplomații și mai ales ceea ceea ce beau (decât de politici macroeconomice). fie ca generalii, procurorii sau magistrații care odată cu desecretizarea SIPA, fiind șantajabili în urma propriilor fapte, vor fi sloboziți (sau dacă preferați eliberați) din sistem.

Pentru prima dată nu vorbim despre câte un lup slobozit. ci despre haita întreagă, incompatibilă cu statutul de stat membru NATO, UE și aspirant la Schengen.

De aceea, în România, operațiunea Game Over este despre haită, nu despre lup. Pentru că v-am mai spus că puterea lupului este haita. Iar acum, haita este lăsată în urmă.

După cum ați citit pentru prima dată aici, în 9 iunie 2017, în anticiparea mesajului lui Donald Trump către România:

După seriile de mutări pe care le-am văzut în ultimul timp, am aproabe deloc dubii legate de destinație (GAME OVER). Traseul este însă cel care poate întârzia sau accelera destinația certă: despărțirea de fosta Securitate. Hellvig i-a avansat lista de retrageri din SRI lui Iohannis, Iohannis care considera ca SIPA ,,este o ciorbă reîncălzită”.

Potrivit hotnews.ro, generalii trecuti azi in rezervă sunt:

  • general de brigada – cu o stea Zarnescu Daniel
  • general de brigada – cu o stea Ceausu Gheorghe
  • general de brigada – cu o stea Cozma Sorin-Gabriel
  • general de brigada – cu o stea Istode Elena
  • general de brigada – cu o stea Stan Viorel-Adrian
  • general de brigada – cu o stea Morgos Marioara
  • general de brigada – cu o stea Babiuc Vasilica
  • general de brigada – cu o stea Valeanu Cornel
  • general de brigada – cu o stea Posastiuc Emilia-Cristina
  • general de brigada – cu o stea Stoica Constantin-Marius (Irinel I.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here