Autobuzul cuplului Paul şi Linda McCartney, scos la licitaţie marţi pentru 25.000 de lire sterline, arată Smart Radio, care păstrează un loc special pentru piesele artistului în playlist.

Imaginea articolului Ascultă SMART RADIO. Autobuzul lui Paul şi al Lindei McCartney, scos la licitaţie pentru 25.000 de lire sterline

Ascultă SMART RADIO. Autobuzul lui Paul şi al Lindei McCartney, scos la licitaţie pentru 25.000 de lire sterline

Paul şi Linda McCartney au adaptat autobuzul în anii ’70, pentru a putea călători în familie în timpul turneelor.

Paul McCartney a decis să decoreze autobuzul care are o platformă deschisă la nivelul superior. Împreună cu colegii săi din trupa Wings, cântăreţul, a decis să împodobească vehiculul, în care aveau de gând să călătorească prin Europa, folosind culori psihedelice.

Maşina aminteşte de primii ani ai petrecuţi de muzician după despărţirea de trupa Beatles, alături de noii săi colegi de scenă şi de familiile acestora.

Autobuzul colorat a fost găsit în Spania şi a fost adus în Marea Britanie pentru a fi vândut la licitaţie.

Sir Paul a făcut un anunţ public în 2017 pentru a afla unde se află microbuzul colorat.

Autobuzul a fost pus în vânzare la Omega Auctions în Merseyside fiind estimată o valoare cuprinsă între 15.000 şi 25.000 de lire sterline.

Iniţial autobuzul a circulat între Essex şi Norfolk în anii ’50 şi ’60, înainte să fie cumpărat de McCartney, căruia nu îi plăcea să fie închis într-un autocar obişnuit peste vară în 1972.

”Am pictat exteriorul cu modele şi culori psihedelice, ca pentru un autobuz magic”, a explicat muzicianul, ”dacă te uiţi atent, o privire obişnuită, era un lucru destul de dement să construieşti un pătuţ de copil pe acoperişul autobuzului şi să laşi acolo toţi copiii în timp ce umbli prin Europa.

”Nu prea e ceea ce te-ai aştepta de la o trupă obişnuită. Dar noi nu eram o trupă obişnuită”.

După ce s-a încheiat turneul, autobuzul a ajuns în faţa unei cafenele rock din Tenerife, înainte să fie mutat în grădina proprietarului cafenelei. ”I-am vizitat acum 10 ani şi am văzut acest lucru care domina grădina”, a explicat Justin James, actualul proprietar al autobuzului. Acesta a vrut să folosească maşina pentru transportul copiilor săi care aveau pasiuni muzicale. Acum se pregăteşte să emigreze în Australia.

”Speram să poată cineva să dea drumul motorului de sub capotă, dar se pare că nu sunt eu acea persoană”, a arătat actualul proprietar al maşinii, care afirmă că a cheltuit 25.000 de lire sterline pentru întreţinerea vehiculului şi că orice va câştiga peste acest preţ va dona organizaţiei caritabile Arms Around the Child charity.

Piesele muzicianului se găsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio AICI.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here