Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene, nu a respins cea de-a doua propunere făcută de Guvernul României pentru funcţia de comisar european, în persoana lui Dan Nica, aşa cum s-a vehiculat în presă.

Contactată de STIRIPESURSE.RO, Mina Andreeva, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, a precizat că procesul de alegere a candidaţilor din partea României şi a Ungariei este în desfăşurare.

Pe de altă parte, surse din cadrul Comisiei Europene au confirmat că scrisoare prin care Guvernul României l-a nominalizat pe Dan Nica a ajuns luni la Bruxelles. Dan Nica a fost deja intervievat de preşedintele ales von der Leyen, când aceasta trebuia să aleagă între Nica şi Plumb, la momentul respectiv fiind preferată Rovana Plumb. Echipa Ursulei von der Leyen este în contact cu Guvernul României, căruia i-au fost solicitate şi alte nume de posibili comisari europeni, din care preşedintele ales al Comisiei Europene să poată alege.

Amintim că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de săptămâna trecută a fost desemnată Gabriela Ciot ca variantă de rezervă pentru Dan Nica.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here