Ministrul FinanÅ£elor, Eugen Teodorovici, preşedinte executiv al PSD, a declarat marÅ£i că moÅ£iunea de cenzură nu va trece şi că PSD nu are nevoie de un ‘plan B’, menÅ£ionând că are semnale că sunt parlamentari semnatari ai moÅ£iunii care nu mai au aceeaşi opinie, potrivit Agerpres.

„Lumea vede pe faÅ£a mea siguranÅ£a că moÅ£iunea nu va trece. Mă bazez pe foarte multe. (…) Nu pot spune din ce zone, pentru că face parte din negocierea politică, dar vă pot spune foarte clar că sunt mulÅ£i parlamentari dintre cei care au semnat moÅ£iunea care nu mai au aceeaşi opinie ca atunci când au semnat moÅ£iunea, dar sunt şi alÅ£i parlamentari. Sigur este că nu va trece această moÅ£iune. Nu avem nevoie de un plan B, pentru că moÅ£iunea nu va trece”, a afirmat Teodorovici la Parlament. 

El a adăugat că moÅ£iunea nu va trece datorită unui „cumul de factori”.

Citește și: Detalii ȘOCANTE din referatul procurorilor privind crima din Piața Constituției: Interlopii s-au dus ca la RĂZBOI – VIDEO

Întrebat în legătură cu rectificarea bugetară, Teodorovici a explicat: „Este, practic, o componentă a acelei rectificări, OrdonanÅ£a 12 pe acest an. Prima componentă a fost aceea prin care s-a lucrat diferenÅ£a lunii martie dintre cele două formule pentru partea de locale şi a doua componentă este suma aferentă lunilor ianuarie şi februarie din impozitul cât era înainte pe lege şi sută la sută cât noi am promis să fie la nivel local. Aceeaşi sumă se împarte prin algoritm transparent către UAT-urile din România, pentru a funcÅ£iona până la final de an”. 

Teodorovici a precizat că este vorba de „aspecte transparente”, menÅ£ionând că „lumea din finanÅ£e cunoaşte acest lucru”, iar speculaÅ£iile pe această temă sunt „total nefondate”. 

„Nu are legătură cu moÅ£iunea de cenzură. BineînÅ£eles că se poate adopta, este o hotărâre de guvern, Guvernul poate emite HG pe această zonă, este stipulat şi în ConstituÅ£ie, dar, repet, moÅ£iunea nu va trece”, a mai spus Teodorovici. 

Luni, ministrul Eugen Teodorovici anunţa că în şedinţa de guvern de vineri va fi adoptată o hotărâre prin care vor fi alocaţi 1,4 miliarde de lei pentru funcţionarea unităţilor administrativ-teritoriale (UAT), menţionând că a doua rectificare bugetară va avea loc în luna noiembrie.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here