Senatorul ALDE Ion Popa a afirmat că PSD a fost incapabil să își mobilizeze senatorii, în plenul de luni, pentru a putea trece mai multe legi organice inițiate chiar de ei, iar acest fapt arată „preambulul moțiunii de cenzură de joi”.

„Preambulul moțiunii de cenzură de joi s-a petrecut la Senat! În ședința de plen a Senatului de astăzi, PSD a fost incapabil să își mobilizeze senatorii pentru a putea trece mai multe legi organice, unele inițiate chiar de către guvernul PSD. Asta în condițiile în care ar fi trebuit să aibă o majoritate care să le permită să treacă toate proiectele inițiate de ei. O veche vorbă spune că „atunci când semeni vânt, culegi furtună”. Așa și povestea PSD-ului de la Senat. După ce au pus umăr lângă umăr să destructureze ALDE, oamenii dnei Dăncilă s-au trezit în fața unei situații ridicole. În loc de majoritate s-au trezit cu o demobilizare completă. Ședința de plen de la Senat de azi este un semnal că moțiunea de cenzură de joi va trece. Dacă astăzi cei din PSD au suspendat ședința la Senat de teamă să nu iasă lucrurile mai rău decât erau, joi nu vor putea să mai suspende nicio ședință, iar dna Dăncilă trebuie să se supună votului parlamentar”, a scris Ion Popa, pe Facebook.

Citește și: Victor Ponta aruncă bomba! ‘Voi propune PSD un nou premier’

El a adăugat că PSD nu mai are majoritate la Senat, fără ALDE.

„Conducerea PSD din jurul dnei Dăncilă credea că după ce au momit câțiva senatori de la ALDE vor avea majoritate. Ei bine, s-a dovedit că fără senatorii ALDE, care azi au votat împotrivă, PSD nu mai deține majoritatea. AMR trei zile până la moțiunea împotriva guvernului Dăncilă!”, a adăugat Popa.

Citește și: Scenariul care aruncă-n aer alegerile prezidențiale! Un colonel în rezervă spune cine va fi noul președinte

Plenul Senatului a fost suspendat, luni, din lipsă de cvorum, deoarece PSD a părăsit sala, după ce mai multe legi au fost respinse. Printre acestea se numără și proiectul de lege „Legea resurselor hidrominerale”, depus de către Guvern în procedură de urgență.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here