Compania Marvel a fost dată în judecată de cetăţeanul ungur Zoltan Krisko, fiind acuzată că ar fi furat tema piesei muzicale folosite pe genericul seriei animate „X-Men”, lansată în anul 1992, de la o producţie maghiară celebră în anii ’80, intitulată „Linda”, potrivit TMZ.

Imaginea articolului Marvel, acuzaţi că ar fi furat muzica de pe genericul seriei "X-Men" dintr-un celebru serial maghiar, iubit de români în anii '80 - VIDEO

Marvel, acuzaţi că ar fi furat muzica de pe genericul seriei „X-Men” dintr-un celebru serial maghiar, iubit de români în anii ’80 – VIDEO

Serialul „Linda” a fost difuzat în Ungaria între anii 1984 şi 1991 şi, potrivit informaţiilor din procesul intentat de Krisko, a reprezentat un real succes.

Kristo a declarat că administrează averea unui compozitor maghiar pe nume György Vukán, care, în 1983, a realizat piesa difuzată în serialul „Linda”.

Astfel, drepturile asupra muzicii compuse de Vukán îi revin lui Kristo.

În documentele depuse, Zoltan Krisko afirmă că nu a auzit de existenţa serialului animat „X-Men” până în anul 2017, când a descoperit că piesa tematică sună exact precum cea folosită în serialul „Linda”.

Totodată, susţine că succesul francizei este datorat piesei emblematice „furate”.

Piesa de generic a serialului maghiar sună astfel https://www.youtube.com/watch?v=uMzVf8Ww8Y8

Piesa de generic a producţiei Marvel poate fi ascultată aici https://www.youtube.com/watch?v=sAkL2-vh2Sk

Zoltan cere ca o mare parte din profitul obţinut de seria animată să revină moştenirii lăsate de György Vukán, care a decedat în anul 2013.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here