Organizatorii Timishort, scurtmetraje din vestul României, au decis să anuleze ediţia din 2019 a festivalului din cauza întârzierii plăţii finanţărilor prin concurs, mai puţin de o treime din suma promisă de Primăria Timşoara arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Imaginea articolului Timishort 2019, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României, anulat după ce autorităţile au întârziat virarea finanţărilor

Festivalul Timishort 2019, anulat după ce autorităţile au întârziat virarea finanţărilor câştigate

Asociaţia Română a Filmului Independent (ARFI), organizator Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României, nu a recuperat finanţarea nerambursabilă câştigată de la Primăria Timişoară pentru ediţia din 2018, motiv pentru care nu poate angaja noi cheltuieli, anunţă organizatorii evenimentului.

Echipa Timishort se vede obligată să amâne ediţia a 11-a a festivalului pentru anul viitor. Motivul citat de organizatori este întârzierea plăţilor din finanţările nerambursabile câştigate prin concurs.

”La începutul lunii septembrie 2019 am primit 30% din suma cu care Primăria Timişoara se angajase să susţină festivalul în 2018. În aceste circumstanţe nu putem angaja noi cheltuieli, până nu achităm datoriile faţă de furnizorii cu care am lucrat la ediţia anterioară. Ne dorim să continuăm acest festival şi sperăm ca până în 2020 aceste probleme financiare să fie rezolvate”, au declarant organizatorii.

Cele 10 ediţii Timishort de până acum au fost organizate de Asociaţia Română a Filmului Independent (ARFI) din Timişoara cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Timişoara, al Consiliului Judeţean Timiş, Institutului Cultural Român şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here