Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va avea iar consultări cu partidele parlamentare luni, într-o formulă mai restrânsă, în vederea formării unui nou Guvern. Șeful statului a precizat că va desemna, cel târziu marți, un prim-ministru.

Citește și: Calea ferată Henri Coandă – Gara de Nord, blocată în instanță de Ion Țiriac: De ce a oprit miliardarul proiectul

„Consultările începute astăzi vor fi continuate luni, poate chiar și marți, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica foarte bine ce trebuie făcut și de ce trebuie făcut. Însă vreau să știe toată lumea că eu intenționez să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marți, voi desemna un prim-ministru care va veni în Parlament cu o propunere de guvern. În contextul desemnării, să fie foarte clar: nu voi desemna un personaj din PSD! Nu voi desemna pesediști pentru guvernare!”, a declarat Klaus Iohannis, vineri la Cotroceni, la finalul consultărilor cu partidele.

Șeful statului a adăugat că PNL este dispus să preia guvernarea. Ludovic Orban este propunerea de premier a liberalilor.

Președintele Iohannis a mai spus că celelalte formațiuni i-au transmis că vor sprijini, într-o formă sau altă, o nouă guvernare. Acesta a mai declarat că nu va desemna un prim-ministru de la PSD.

Klaus Iohannis a explicat că trebuie rapid instalat un nou guvern, iar discuția despre alegerile anticipate, sprijinite de USR, poate fi reluată după alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

PSD nu a participat la consultările de vineri cu președintele României, acesta precizând că social-democrații au lipsit nemotivat, adică au chiulit.

Tot luni, Guvernul se reunește în ședință, începând cu ora 11.00.

Încrederea Cabinetului Dăncilă a fost retrasă, în urma adoptării moțiunii de cenzură în plenul reunit de joi al Parlamentului.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here