Liberalii dau ca certă desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, pentru funcția de premier. Ca la orice schimbare de putere din România, pretetendenții la funcții ministeriale au făcut coadă la ușa lui Ludovic Orban și fiecare își cere tainul.

Citește și: Calea ferată Henri Coandă – Gara de Nord, blocată în instanță de Ion Țiriac: De ce a oprit miliardarul proiectul

Surse din PNL ne-au precizat că mulți au avut parte de o surpriză neplăcută din partea lui Orban. Liderul PNL nu vrea să discute componența noului Guvern până nu se decide formula de guvernare. Dacă PNL va intra singur sau împreună cu alte partide la guvernare, ceea ce ar complica jocurile.

Conform surselor noastre, există 5 sau 6 liberali care vor fi sigur în viitorul guvern Orban, dar în rest toate calculele sunt deschise. Orban a ezitat să facă promisiuni clare și toată lumea stă în expectativă.

Liberalii încearcă să construiască acest guvern cu gândul la anul electoral 2020. Tocmai de aceea, sursele noastre susțin că în echipa lui Orban vor intra doar oameni cu imagine foarte bună și care vor fi luați la puricat pentru ”scheleții din dulap”.

Sursele noastre susțin că va fi o bătălie foarte mare în zona finanțelor/economiei pentru că bugetul pentru anul 2020 se va naște extrem de greu. Liberalii se așteaptă la un boicot total al PSD în Parlament și la negocieri foarte dure cu celelalte partide de opoziție.

Greii partidului stau departe de guvernare

După ce au dat jos Guvernul, liberalii vor încerca să preia controlul și în Parlament. Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, își dorește să devină președinte al Camerei Deputaților sau ”stăpânul ciocănelului” conform celebrei expresii lansate de Liviu Dragnea.

De asemenea, Rareș Bogdan le-a spus clar colegilor din PNL că el a fost ales europarlamentar și își dorește să rămână la Bruxelles. Și alți grei ai PNL vor sta în afara guvernului, dar toate calculele se fac pentru decembrie 2020, după alegerile parlamentare. Liberalii mizează pe o victorie la un scor care să le permită să fie vioara întâi la guvernare și atunci greii partidului vor forța intrarea în guvern.

 

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here