„Sweet Child O’ Mine”, al trupei americane Guns N’ Roses, a devenit primul clip muzical din anii 1980 care a depăşit pragul de 1 miliard de vizualizări pe platforma online YouTube, potrivit variety.com.

Imaginea articolului Ascultă SMART RADIO. "Sweet Child O' Mine", primul clip muzical din anii 1980 cu peste 1 miliard de vizualizări pe YouTube

Ascultă SMART RADIO. „Sweet Child O’ Mine”, primul clip muzical din anii 1980 cu peste 1 miliard de vizualizări pe YouTube

Lansat în 1987, hitul a intrat în clubul select al clipurilor muzicale care au depăşit 1 miliard de vizualizări pe YouTube.

Cu noua performanţă, Guns N’ Roses devine, totodată, trupa care are două clipuri muzicale pe primul loc în topul vizualizărilor în două decenii diferite.

Piesa „November Rain” ocupă, cu 1,2 miliarde de vizualizări, primul loc în topul celor mai populare cântece din anii 1990 din acest punct de vedere.

Astfel, topul 5 al pieselor din anii 1980 cu cele mai multe vizualizări pe YouTube este format din Guns N’ Roses – „Sweet Child O’ Mine” (1 miliard de vizualizări), A-ha – „Take On Me” (943 de milioane de vizualizări), Cyndi Lauper – „Girls Just Want To Have Fun” (786 de milioane de vizualizări), The Police – „Every Breath You Take” (699 de milioane de vizualizări), Michael Jackson – „Billie Jean” (694 de milioane de vizualizări).

Totodată, topul 5 al pieselor din anii 1990 cu cel mai mare succes pe YouTube include: Guns N’ Roses – „November Rain” (1,2 miliarde de vizualizări), Nirvana – „Smells Like Teen Spirit” (968 de milioane de vizualizări), The Cranberries – „Zombie” (962 de milioane de vizualizări), Whitney Houston – „I Will Always Love You” (859 de milioane de vizualizări), 4 Non Blondes – „What’s Up” (765 de milioane de vizualizări).

Guns N’ Roses este o trupă hard rock americană, formată în Los Angeles în anul 1985. Grupul a devenit celebru în 1987, cu albumul de debut „Appetite For Destruction” şi a rămas cunoscut pentru piese precum „Welcome to the Jungle”, „Sweet Child o’ Mine”, „Paradise City” şi „November Rain”. În anii 1990, activitatea formaţiei a fost afectată de plecările a doi dintre membrii originali: chitaristul Slash a părăsit trupa în 1996, iar basistul Duff McKagan a plecat în 1997.

Formula originală Guns N’ Roses s-a reunit în anul 2016, când solistul Axl Rose, chitaristul Slash şi basistul Duff McKagan au organizat turneul „Not In This Lifetime…”. Turneul, care a început în aprilie 2016 şi s-a încheiat în decembrie 2018, a devenit a treia serie de concerte cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Piesele Guns N’ Roses se găsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio AICI.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here