Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că speră ca viitoarea guvernare să nu taie salariile și pensiile și să aplice în continuare creșterile prevăzute de Legile Pensiilor și Salarizării, anunță MEDIAFAX.

„Sperăm ca viitoarea Guvernare, de dreapta, din cine va fi formată ea, nu doar să nu taie salariile și pensiile, ci, foarte important, să aplice în continuare creșterile prevăzute de Legea Salarizării Unitare și noua Lege a Pensiilor. Și vă reamintim că Legea 153/2017 prevede creșteri anuale până în 2022, ale salariilor bugetarilor, cu data de 1 ianuarie a fiecărui an, cu 25% din diferența dintre salariul în plată și cel prevăzut în grila din 2022. Vă reamintim, de asemenea, că salariile profesorilor trebuie mărite, de la 1 septembrie 2020 la nivelul prevăzut în grila din anul 2022”, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Marius Budăi, în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat bilanțul ministerului pe care îl conduce.

Citește și: Decizie SURPRIZĂ a anchetatorilor, la șase luni de la dispariția Luizei Melencu: colegele fetei, chemate la audieri

Budăi a precizat că, tot la 1 septembrie 2020, punctul de pensie trebuie să crească la 1.775 de lei, iar în anul următor, la aceeași dată, la 1.875 de lei, urmând ca din octombrie 2021 să se aplice noua formulă de calcul bazată pe VPR (Valoarea Punctului de Referință).

„Guvernarea PSD lasă românilor un salariu minim brut pe economie de 2.080 lei, respectiv de 2.350 lei pentru angajații cu studii superioare și un an vechime și 3.000 de lei pentru angajații din construcții. Salariul minim era 1.250 de lei, atunci când am venit la Guvernare. Guvernarea PSD lasă românilor un salariu mediu brut de 5.127 de lei și un număr record de contracte de muncă înregistrate în Revisal-ul gestionat de Inspecția Muncii: 6.465.354 contracte de muncă aferente unui număr record de 5.609.060 salariați activi. Atenție, această cifră nu conține funcționarii publici și personalul din sistemul de ordine publică și apărare. Adică numărul total al angajaților din România este mult mai mare (în jur de 7 milioane)”, a mai precizat Marius Budăi.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here