Sportivii care practica Box/Kickbox sau alte sporturi de contact si vor sa isi creasca nivelul de protectie cand fac antrenamente cu parteneri, trebuie sa fie atenti la modul in care alegi casca de box potrivita de la Knockout sau de la branduri straine.

Atat luptatorii experimentati si cei avansati trebuie sa aiba grija la nivelul lor de protectie si sa aleaga in mod corect casca de box pentru a nu se accidenta la cap sau la pometi si a evita contuziile cauzate de catre loviturile de pumn si picior.

In acest articol iti vom arata pas cu pas cum sa alegi in mod corect casca de box potrivita care sa te protejeze cat mai bine de loviturile adversarilor din ring si a partenerilor de antrenament cand faci sparring.

Chiar daca esti incepator si nu te antrenezi tare cu partener este important pe langa casca sa porti si o proteza de box de calitate prin care sa te asiguri ca esti 100% protejat de accidentari si pentru ca socul loviturilor incasate in gura sau barba sa fie dispersat.

Dar cand faci sparring mai intens trebuie sa fi atent la nivelul de protectie pe care il ai mai ales daca te antrenezi cu parteneri mai mari si experimentati.

O casca de box se alege dupa marime si material – aici ne referim la calitatea materialului. Acesta trebuie sa fie cat mai calitativ – recomandam castile de box din piele naturala sau artificiala pentru ca ele au durata de viata lunga si ofera mai multa protectie.

Dupa care sa ne uitam la care este gradul de spuma pe care casca o are. Cu cat va avea mai multa spuma, cu atat mai mult o sa fi tu mai protejat de loviturile adversarilor din ring si colegilor de sparring.

Mai trebuie sa te uiti si la nivelul de vizibilitate pe care casca de box o ofera – aici ne referim la castile de tip open face care sunt pentru avansati si la castile full face care ofera nivel maxim de protectie.

Descopera si gama de tibiere de Kickbox de la Knockout care sa iti asigure un nivel inalt de protectie pentru tibia ta.

Articolul Cum sa alegem casca de box potrivita apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here