Premierul desemnat Ludovic Orban a anunțat lista miniștrilor, dar aceștia îi pun în pericol negocierile deja purtate în Parlament. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a avut o ieșire dură împotriva lui Bogdan Aurescu, propus la Ministerul de Externe, în timp ce liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a avut critici la adresa lui Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării.

Citește și: SONDAJ CURS – Klaus Iohannis defilează, Dăncilă se menține. Dan Barna gâfâie după ancheta Rise Project

Poziția lui Călin Popescu Tăriceanu:

”O altă observație ține de numirea de la Ministerul Apărării. Cu tot respectul pentru haina militară, dar a pune în funcția de ministru al Apărării un militar activ, ba chiar șeful oștirii, mi se pare o greșeală. Această decizie reprezintă un pas înapoi în privința angajamentelor euro-atlantice asumate de România cu privire la controlul civil asupra forțelor armate. Niciodată, de un sfert de secol încoace, la conducerea politică a armatei nu s-a mai numit un cadru activ.”, a spus Tăriceanu.

Poziția lui Kelemen Hunor:

”Eu cred că sunt suficienți profesioniști pentru politica externă, astfel că putea să găsească un om mai echilibrat decât propunerea actuală, Bogdan Aurescu. De fapt, se întoarce un om din școala lui Adrian Năstase la Externe, nu știu dacă era nevoie de așa ceva. Mă mir că nu găsesc un om la fel de bun profesional, dar mai echilibrat”, a spus Kelemen Hunor.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here