Preşedintele USR, Dan Barna, candidat la preşedinÅ£ia României, declară că tema alegerilor în două tururi pentru primari şi preşedinÅ£i de consilii judeÅ£ene rămâne una foarte importantă, pentru care formaÅ£iunea va cere „socoteală” viitorului guvern, dacă va fi investit.

Dan Barna a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Arad, că USR nu a pus condiţii PNL legate de instrumentul prin care se va reveni la alegerile locale în două tururi, informează agerpres.ro.

Citește și: Plecare de răsunet de la PRO TV! Cine părăseşte postul după 15 ani

„Eu sunt optimist că vom ajunge la un rezultat. Tocmai în discuÅ£iile şi consultările pe care le-am avut cu premierul desemnat nu am condiÅ£ionat instrumentul prin care vom ajunge acolo. Alte partide au pus această condiÅ£ie, înÅ£eleg că există o promisiune a premierului că nu va da ordonanţă pe subiectul respectiv. Este o temă pe care noi o considerăm fundamental necesară pentru ca democraÅ£ia şi reprezentativitatea aleşilor locali să se întoarcă în comunităţi. Aceste alegeri, în primul tur, fac posibilă alegerea de primar cu 12 – 14 %, ceea ce e complet nereprezentativ”, a spus Barna.

El a adăugat că este un obiectiv foarte important pentru USR, însă instrumentul prin care se ajunge acolo, „fie că vorbim de asumarea răspunderii, fie că vorbim de ordonanţă, fie că vorbim de calea parlamentară, calea unei majorităţi care adoptă o propunere a Guvernului care vine în Parlament”, rămâne să fie stabilit ulterior.

Citește și: Ministrul Muncii reacționează! ‘Ia vedeți, reușiți să uniți punctulețele într-o linie continuă?’

„Tocmai am arătat responsabilitatea USR în găsirea unui spaÅ£iu de negociere care să permită şi realizarea intereselor pe termen scurt legate de investirea guvernului, dar în egală măsură lasă un spaÅ£iu realist şi credibil de atingerea acestui obiectiv, alegerea primarilor şi preşedinÅ£ilor consiliilor judeÅ£ene prin alegeri în două tururi, este una dintre temele foarte importante şi pentru care vom cere socoteală acestui guvern în momentul în care va începe să funcÅ£ioneze”, a mai spus Barna.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here