Forțele militare polițienești ale Rusiei continuă vineri deplasarea către zona de graniță a Siriei cu Turcia, ca urmare a acordului adoptat marți de către Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan de a elibera teritoriul de prezența milițiilor kurde YPG, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Cel puțin încă 300 de membri ai poliției militare ruse au ajuns vineri, în cea de-a treia zi a deplasărilor, pe teritoriul statului sirian, conform informațiilor transmise de ministrul de Apărare de la Moscova.

Citește și: Un mare scandal stă să BUBUIE în PNL: favorit de pe lista cu miniștri din cabinetul Orban, denunțat la DNA

Acordul obținut marți de președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc Recep Tayyp Erdogan presupune prezența foțelor militare ruse și a celor siriene în zona de nord-est a Siriei pentru a-i deplasa pe militanții kurzi YPG la o distanță de cel puțin 30 de kilometri de frontiera cu Turcia.

Foțele militare ale Rusiei au început instalarea de-a lungul graniței turco-siriene, ca parte a acordului semnat de Moscova și Ankara. Primele unități militare ruse au traversat miercuri râul Eufrat, în jurul orei 12:00, ora locală, (ora 12:00, ora României), deplasându-se către orașul sirian Kobane, conform informațiilor emise de Ministerul rus al Apărării.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here