(Preluare Inpolitics):

PNL poate câştiga alegerile prezidenţiale încă din primul tur, la o diferenţă foarte mare de al doilea clasat, a declarat, azi, la Târgovişte, preşedintele PNL, premierul desemnat, Ludovic Orban, conform Agerpres.

„În 2014, Klaus Iohannis a câştigat alegerile şi le-a câştigat fără drept de apel în turul II. Vă cer ca în 2019 să câştigăm alegerile din primul tur, putem fără nicio problemă să câştigăm alegerile încă din primul tur cu un scor la care nu se aşteaptă nimeni. Vă garantez că avem această capacitate de a le câştiga chiar la o diferenţă foarte mare de al doilea clasat, atât datorită faptului că preşedintele Iohannis este singurul candidat la Preşedinţie care are statura necesară, experienţa necesară şi capacitatea de a transforma în bine România, cât şi datorită organizaţiei extraordinare a PNL de aici şi care sunt convins că se va bate cu toată tăria pentru a câştiga alegerile în fiecare localitate”, a afirmat Ludovic Orban. Preşedintele PNL se află la Târgovişte alături de Klaus Iohannis, candidatul liberal la prezidenţiale, şi mai mulţi lideri ai partidului.
Potrivit Constituției, pentru a cîștiga alegerile din primul tur, un candidat trebuie să obțină jumătate plus unu din voturile tuturor alegătorilor din listele electorale, adică cca. 9,5 milioane de voturi. La primul tur al alegerilor din 2014, prezența la vot a fost de 9.485.371 persoane, ceea ce înseamnă că la o prezență similară, Iohannis ar fi obligat să ia absolut toate voturile exprimate.

 

Articolul Orban, in faza de delir: ”Putem cistiga alegerile din primul tur” apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here