Premierul Ludovic Orban susÅ£ine că „vremea în care se dădeau pe bandă rulantă ordonanÅ£e de urgenţă peste noapte, fără niciun fel de avertisment prealabil, care să dea peste cap planurile de afaceri făcute de toate companiile a trecut” şi reclamă „bulversarea legislativă din domenii precum energia”.

„Sunt convins că am pierdut sute de milioane, dacă nu miliarde de euro posibile investiÅ£ii care ar fi putut să vină în România în toate domeniile de activitate, iar obiectivul nostru fundamental este să susÅ£inem orice investitor, indiferent că este un investitor nou sau un investitor prezent pe piaţă. Vremea în care se dădeau pe bandă rulantă ordonanÅ£e de urgenţă peste noapte, fără niciun fel de avertisment prealabil, care să dea peste cap planurile de afaceri făcute de toate companiile a trecut”, a afirmat premierul Ludovic Orban, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri de către Virgil-Daniel Popescu.

Citește și: La Educație, Monica Anisie a preluat un cabinet cu ‘bube’! Cinci oameni care ar putea fi executați

El a promis „un mecanism instituÅ£ionalizat de consultare” a mediului de afaceri şi a organizaÅ£iilor oamenilor de afaceri şi a arătat că Guvernul are în vedere exploatarea zăcămintelor naturale, valorificarea destinaÅ£iilor turistice, dar şi modificări legislative în diverse domenii economice.

„Bulversarea legislativă din domeniul reglementărilor, de exemplu din domeniul offshore, a provocat întârzierea realizării investiÅ£iilor pentru exploatarea resurselor de gaz natural de la Marea Neagră. Acest lucru afectează negativ economia românească şi ne vom mişca cât mai repede pentru a găsi soluÅ£ii pentru a putea debloca acest proiect important pentru România”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: EXCLUSIV Avem toate contractele cu fonduri europene ale lui Dan Barna! Partener în proiecte de peste 20 de milioane de euro

Premierul a precizat că îşi propune dezvoltarea de capacităţi pentru exploatarea zăcămintelor de cupru, dar şi scăderea deficitului din domeniul turismului.

„Cu siguranţă, în domeniul energiei în primul rând, trebuie să abrogăm toate reglementările absurde care au generat un recul în dezvoltarea sectorului energetic şi care ne-au adus în situaÅ£ia de a fi importatori de energie electrică în loc să fim exportatori, toate reglementările care au impietat asupra dezvoltării companiilor şi asupra credibilităţii posibililor investitori în domeniul energiei”, a mai spus Orban.

Citește și: Ultimă oră! Decizii cruciale luate de Banca Națională, după instalarea Guvernului Orban .

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here