Seriale ca “Batwoman”, “Pose” sau “Euphoria” au crescut considerabil numărul de personaje lesbiene, gay şi transgender din producţiile de televiziune americane, atingând cel mai ridicat nivel, arată un raport dat publicităţii joi de grupul activişti GLAAD.

Imaginea articolului Numărul personajelor LGTBQ din programele TV americane, la cel mai mare nivel atins vreodată

Numărul personajelor LGTBQ din programele tv americane este la cel mai mare nivel atins vreodată

Grupul a arătat că personajele LGBTQ constituie 10,2% dintre eroii serialelor difuzate în prime-time de televiziuni, un lucru care ar trebui să uşureze acceptarea diversităţii sexuale la nivelul societăţii. Este cel mai mare procent înregistrat în cei 15 ani de când este susţinut studiul. Creşterea faţă de anul precedent este de 1.4%, notează Reuters.

GLAAD a numărat 488 de personaje LGBTQ în serialele difuzate fie de televiziuni, fie de platformele online în Statele Unite.

“«Pose», «Schitt’s Creek», «Batwoman» sau «Billions» se numără printre serialele care arată nu doar că poveştile şi personajele LGBTQ devin din ce în ce mai variate, dar şi că publicul continuă să răspundă pozitiv când sunt prezentate aceste subiecte”, a arătat preşedintele GLAAD, Sarah Kate Ellis.

Cel mai mult a crescut numărul de personaje lesbiene şi transgender, mulţumită serialelor “The L Word: Generation Q” şi “Batwoman”, care au eroine principale lesbiene, ca şi al aşteptatului “9-1-1: Lone Star”, cu un actor de culoare transgender în distribuţie.

Asociaţia a precizat faptul că, potrivit sondajelor recente, mai puţin de un sfert dintre americani pot spune că au cunoscut persoane transgender.

”De aceea este atât de important ca producţiile de la Hollywood să poată fi deschise pentru personajele trans şi pentru diversitatea comunităţii, aceste personaje având o serie foarte diversă de povoşti”, notează raportul asociaţiei.

GLAAD ceruse industriei de televiziune să ajungă la 10% personaje LGBTQ până în 2020. Scopul a fost deja depăşit, grupul anunţând că următoarea ţintă este un procent de 20% până în 2025.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here